Lisbeth Bech-Nielsen tilbage efter barsel: – Fjolser kan være bagkloge om corona.

Foto forsiden: Steen Brogaard

SF’s Lisbeth Bech-Nielsen, finans- erhvervs- og it-ordfører, er tilbage i Folketinget fra sin barsel, der begyndte 1. januar.

Hun indleder sin tilbagevenden med et fur til dem, der kritiserer regeringens og Folketingets håndtering af corona.

– Det kan kun fjolser være bagkloge på, skriver hun på Facebook.

Til Nordtinget siger hun:

– Det er mega nemt at være bagklog. Det var ubetrådt land. Ingen vidste, hvad der var det rigtige at gøre. Danmark er sluppet nemmere igennem end mange andre lande.

– Det er meget kedeligt traditionelt oppositionsfnidder, siger hun og betoner, at det var Folketinget, der tog ansvar.

Det har været dejligt at være på barsel i syv måneder (trods corona), men det bliver også godt at vende tilbage til arbejdet. Jeg synes mine kolleger bredt i Folketinget har gjort det godt, under en af de største kriser; det kan kun fjolser være bagkloge på. Danmark er indtil videre kommet bedre gennem krisen end de fleste andre lande.

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) på Facebook 3. august

Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, er en af dem, der stiller spørgsmål ved, om nedlukningen af Danmark var det klogeste valg. Han er nu formand for et udvalg, som fik til opgave at skrive kommissoriet for en undersøgelse af, hvordan corona er håndteret, og hvad der har virket.

Den undersøgelse bifalder Lisbeth Bech-Nielsen.

– Desværre kommer der nok en pandemi igen. Det er godt, at blive klogere, siger hun.

Lisbeth Bech-Nielsen skriver på Facebook, at hun fejrede afslutningen af sin barsel med “en stor beskidt portion stjerneskud”. Foto fra Facebook

Hvad der virker i forhold til corona vil blive diskuteret i lang tid.

De norske sundhedsmyndigheder har peget på hygiejne, afstand og opsporing af smitte som de afgørende virkemidler.

Også i Norden har landene grebet corona forskelligt an. Norge har haft under det halve antal dødsofre i forhold til befolkningens størrelse i forhold til Danmark – og uden at tvangslukke butikker og restauranter.

Danske politikere har forklaret det norske resultat med store afstande i Norge. Sverige har imidlertid også store afstande. Her har der også været mindre tvang end i Danmark, men meget større dødstal.

Finland har klaret sig en del bedre end Danmark og blandt andet lukket hovedstadsområdet delvist af i en periode.