Vi abonnerer på Nordtinget: Ulla Astmann (S), regionsrådsformand. Per Clausen (EL), rådmand. Christian Friis Bach (RV), folketingskandidat. Per Larsen (K), folketingsmedlem. Leon Sebbelin (RV) borgmester. Susanne Zimmer (Frie Grønne), folketingsmedlem.

Nordtinget.dk skriver om dansk politik fra Christiansborg med særligt blik for den nordjyske vinkel. Nordjyske politikere har en fremtrædende plads i regeringen med statsministeren i front.

Nordtinget følger de nordjyske politikere og deres varetagelse af både nordjyske emner og generelle danske emner, som de har ansvar for i Folketinget.

Ambitionen er at give vælgerne bedre mulighed for at tage stilling til politiske spørgsmål og vurdere de politikere, de har valgt.


På Christiansborg skrives og redigeres siden af mig, Esben Agerlin Olsen. Jeg har været politisk reporter på Christiansborg siden 2008. Først for Ritzau og fra 2013 for NORDJYSKE, som nedlagde sin Christiansborg-redaktion 1. august 2020.

I Aalborg består redaktionen af journalist og forfatter Bent Stenbakken og journalist Max Melgaard, begge gamle kolleger, som står for kulturen.nu

Nordtinget er tilmeldt Pressenævnet, hvis du vil klage. Men sig lige til forinden, hvis en fejl skal rettes.


Omtale af Nordtinget

Maskinbladet 10. maj 2021

4,5 millioner kyllinger gasses hvert år trods fare for ætsningsskader

Det oplyser landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) i et svar til Susanne Zimmer fra Frie Grønne, skriver Nordtinget.


Maskinbladet , 6. april 2021
7. marts 2021

TVSyd.dk 9. februar 2021

Læger i Region Syddanmark har taget vacciner med hjem til egen praksis og vaccineret sig selv og sine ansatte. De har i den forbindelse transporteret vacciner imod reglerne.

Det skriver mediet Nordtinget, der også skriver, at det skulle dreje sig om under 100 vacciner.


TV2Nord.dk 9. februar 2021

“Mediet Nordtinget kunne i går fortælle, at praktiserende læger i flere tilfælde har taget overskudsvacciner mod covid-19 med hjem fra vaccinationsindsatser på plejehjem for at vaccinere sig selv og deres personale – en procedure, der møder kritik fra forskellig side.”


Nordjyske/Ritzau 8. februar 2021

“I flere tilfælde har læger taget vacciner mod covid-19 med hjem efter vaccinationsindsatser på plejehjem for at vaccinere sig selv og deres personale. Det skriver mediet Nordtinget.”


Emil Nielsen, pressechef hos @DanmarksNatur
på Twitter

Tekst fra Ritzau i flere medier 20. januar 2021.

Journalister afskæres fra aktindsigt i sag om minkaflivning.

“Et af de mest opsigtsvækkende eksempler på afslag er internetmediet Nordtinget, der søgte aktindsigt hos Statens Serum Institut 6. oktober. Det var inden sagen om aflivning af mink.

Aktindsigten blev udskudt flere gange, og til sidst blev den afslået med henvisning til, at dokumenterne kan indgå i en senere undersøgelse. Afslaget omfatter dokumenter, som ikke vil indgå i en undersøgelse.” (Fra /ritzau/ 20. januar 2021)


“255 vilde rovdyr, som er fundet døde i naturen omkring Frederikshavn og Hjørring, er blevet undersøgt, og der er hverken fundet smitte hos ræve, vilde mink eller mårhunde, oplyser Miljøstyrelsen til netmediet Nordtinget.” (Uddrag fra DR.DK 18. december 2020)


3. december 2020

“Ministeren svarede, at man burde “holde sporet varmt”, efter en rapport fra Dansk Veterinær Konsortium har vist, at det kan lade sig gøre at bevare op til 56.000 avlsdyr sundhedsmæssigt forsvarligt.

Men ifølge formanden for minkavlerne Tage Pedersen er der måske 5000 eller 10.000 mink tilbage, alle medregnet. Og dermed giver snakken om at bevare så mange avlsdyr slet ikke mening, det skriver Nordtinget.dk.”


Berlingske.dk 25. november 2020

Berlingske 4. november 2020

Politiken

Hvis man skal forstå mink og Nordjylland, mao #dkpol lige nu, så er man nødt til at læse @eagerlin s netmagasin Nordtinget. Imponerende at Esben Agerlins one-man-band lige nu spiller førsteviolinen… https://t.co/IazTlygLEa— Kristian Madsen (@KristianMadsen) November 6, 2020


Nordtinget er med 22:17
Nordtinget med på 1:02:04

Borgmesteren i Frederikshavn er Ugens Gæst hos DR. Nordtinget er med 27:40

Nordjyden Peder Hvelplund, gruppeformand for Enhedslisten, citerer Nordtinget på samråd i Folketinget om mink og corona 28. oktober 2020. Klip fra Folketingets tv.

Landbrugsavisen 27.oktober 2020.

Fagbladet 3F 28. oktober 2020.

15. oktober 2020

„Menschen stecken Nerze an und dann wieder umgekehrt“, erklärt der zuständige Spezialist Anders Fomsgaard dem Internetmagazin Nordtinget.dk 


Nordtinget spørger 46:44 statsministeren, hvorfor aflivning af smittet mink er opgivet. Borgmesteren i Hjørring vil have det genoptaget. Knap to uger senere beslutter fødevareministeren en omfattende aflivning af både smittede mink, dem i nærheden og dem under mistanke.
Foto fra Statsministeriets tv. Stm.dk

TV2, 10. oktober 2020
Policy Watch, 22. september 2020

Politiken

Nord News

Berlingske/Ritzau

Ekstra Bladet, 15. september 2020

BT/Ritzau
Nordjyske

13. august 2020

NORDJYLLAND: Der er ingen over og ingen ved siden af Torsten Schack Pedersen (V), når det kommer til nordjyske folketingspolitikeres lyst til at stille spørgsmål til ministre.

Det viser en opgørelse fra Nordtinget. Det nye netmedie, der følger Folketinget fra et nordjysk perspektiv, 


Udsnit fra journalisten.dk

Udsnit fra mediatrends.dk