Siden Nordtinget.dk opdateres ikke længere regelmæssigt.

Nordtinget.dk har skrevet om dansk politik fra Christiansborg med særligt blik for den nordjyske vinkel. Nordjyske politikere har en fremtrædende plads i regeringen med statsministeren i front, ikke mindst i minksagen.

Nordtinget fulgte de nordjyske politikere og deres varetagelse af både nordjyske emner og generelle danske emner, som de har ansvar for i Folketinget.

Ambitionen var at give vælgerne bedre mulighed for at tage stilling til politiske spørgsmål og vurdere de politikere, de har valgt.


Siden blev skrevet og redigeret af mig, journalist og B.A. i samfundsfag Esben Agerlin Olsen. Jeg har været politisk reporter på Christiansborg siden 2008. Først var det for Ritzau. Fra 2013 var det for NORDJYSKE, som nedlagde sin Christiansborg-redaktion 1. august 2020.

Nordtinget er tilmeldt Pressenævnet, hvis du vil klage. Men sig lige til forinden, hvis en fejl skal rettes.


Omtale af Nordtinget

Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring under minksmitten, roser Nordtingets dækning af minksagen, i indlæg i Nordjyske Stiftstidende, som han ikke er tilfreds med. 21. februar 2023.

Arne Boelt skriver: “Virkeligheden er, at Nordtinget ved journalist Esben Agerlin Olsen, som har sin daglige gang på Christiansborg, tager den vinkel alvorlig, og graver i den, men nu sammen med store landsdækkende medier, Nordtinget tager det medio oktober 2020.”


Vermund presser på: Advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar skal vedtages nu. BT 30. november 2022.
BT 30. november 2022.

Landbrugsavisen 29. november 2022.

Nye Borgerlige vil have hurtig afklaring af advokatvurdering i minksagen.


Børsen 8. november 2022 citerer Nordtingets redaktør.

Nordtingets redaktør (yderst til venstre) som ordstyrer ved valgmøde hos Sydbank i Aalborg 11. oktober 2022. Politikerne tester svarkort ved at svare på, om de har bestemt sig for, hvilket parti de vil stemme på.

Berlingske 17. august, dagen efter Nordtingets artikel om statsministerens tillid til landbrugs- og fødevareministeren.

Minkkommissionens rapport kom 30. juni 2022. Spørgsmål fra Nordtinget har fået sit eget afsnit.
Spørgsmål og svar er også med i kommissionens sammenfatning, dog uden kilde.

I Nordjyske 10. maj 2022 skriver folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) om sit nederlag i modstanden mod, at et enkelt advokatfirma har statens opgaver: “Han tabte: Privat advokatfirma beholder lukrativt monopol”, skrev nyhedsmediet Nordtinget som tekst til et billede af undertegnede.

I artikel om udfasning af buræg citerer Effektivt Landbrug 17. maj 2022 Nordtinget for, hvor mange producenter af buræg, der er tilbage i Danmark. Nordtinget har Landbrug & Fødevarer som kilde. Artiklen i Effektivt Landbrug kommer, efter at Nordtinget 12. maj 2022 skrev artiklen nedenfor.

TV2Nord 19. april 2022

Der Nordschleswiger 8. januar 2022

Und daher stand dann während der Sitzung des NOST am Nachmittag des 4. November Folgendes auf der Leinwand: „Es ist jetzt politisch beschlossen, dass ganz Dänemark abgewickelt werden soll (Der er nu truffet politisk beslutning om, at hele Danmark skal afvikles).“

Erst zögern, dann überstürzt handeln

Das Online-Medium „Nordtinget“ hat das kuriose Detail bei der Berichterstattung über die Arbeit der Minkkommission ausgegraben. Nun könnte man dies als ebendas, nämlich als kurios, abtun. In der Hitze des Gefechts kann man schon mal etwas übersehen.


“Indtil videre er der ikke tegn på, at mange af landets minkavlere ønsker at fortsætte med minkerhvevet såfremt det bliver tilladt igen fra 2023.
Det skriver Nordtinget.

Nordtingets redaktør fortæller om minksagen. 21. december 2021.
23. november 2021

Tweet fra Kristian Madsen på dagen, hvor den første minister afhøres af Minkkommissionen, Mogens Jensen.

Minkkommissionen hører flere gange om spørgsmål fra Nordtinget til statsminister Mette Frederiksen på pressemøde 18.9.2021

7. oktober 2021. På første dag af afhøringerne hører Minkkommissionen om et centralt spørgsmål fra Nordtinget fra et pressemøde 18. september 2020 med statsminister Mette Frederiksen.
Kåre Mølbak, Statens Serum Institut og udspørger Jakob Lund Poulsen taler i Minkkommissionen om Nordtingets spørgsmål om, hvorfor regeringen stoppede med at aflive smittede mink. Igen 28. oktober bliver Nordtingets spørgsmål fra pressemødet taget op under afhøringerne i Minkkommissionen.

Maskinbladet 10. maj 2021

4,5 millioner kyllinger gasses hvert år trods fare for ætsningsskader

Det oplyser landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) i et svar til Susanne Zimmer fra Frie Grønne, skriver Nordtinget.


Maskinbladet , 6. april 2021
7. marts 2021

TVSyd.dk 9. februar 2021

Læger i Region Syddanmark har taget vacciner med hjem til egen praksis og vaccineret sig selv og sine ansatte. De har i den forbindelse transporteret vacciner imod reglerne.

Det skriver mediet Nordtinget, der også skriver, at det skulle dreje sig om under 100 vacciner.


TV2Nord.dk 9. februar 2021

“Mediet Nordtinget kunne i går fortælle, at praktiserende læger i flere tilfælde har taget overskudsvacciner mod covid-19 med hjem fra vaccinationsindsatser på plejehjem for at vaccinere sig selv og deres personale – en procedure, der møder kritik fra forskellig side.”


Nordjyske/Ritzau 8. februar 2021

“I flere tilfælde har læger taget vacciner mod covid-19 med hjem efter vaccinationsindsatser på plejehjem for at vaccinere sig selv og deres personale. Det skriver mediet Nordtinget.”


Emil Nielsen, pressechef hos @DanmarksNatur
på Twitter

Tekst fra Ritzau i flere medier 20. januar 2021.

Journalister afskæres fra aktindsigt i sag om minkaflivning.

“Et af de mest opsigtsvækkende eksempler på afslag er internetmediet Nordtinget, der søgte aktindsigt hos Statens Serum Institut 6. oktober. Det var inden sagen om aflivning af mink.

Aktindsigten blev udskudt flere gange, og til sidst blev den afslået med henvisning til, at dokumenterne kan indgå i en senere undersøgelse. Afslaget omfatter dokumenter, som ikke vil indgå i en undersøgelse.” (Fra /ritzau/ 20. januar 2021)


“255 vilde rovdyr, som er fundet døde i naturen omkring Frederikshavn og Hjørring, er blevet undersøgt, og der er hverken fundet smitte hos ræve, vilde mink eller mårhunde, oplyser Miljøstyrelsen til netmediet Nordtinget.” (Uddrag fra DR.DK 18. december 2020)


3. december 2020

“Ministeren svarede, at man burde “holde sporet varmt”, efter en rapport fra Dansk Veterinær Konsortium har vist, at det kan lade sig gøre at bevare op til 56.000 avlsdyr sundhedsmæssigt forsvarligt.

Men ifølge formanden for minkavlerne Tage Pedersen er der måske 5000 eller 10.000 mink tilbage, alle medregnet. Og dermed giver snakken om at bevare så mange avlsdyr slet ikke mening, det skriver Nordtinget.dk.”


Berlingske.dk 25. november 2020

Berlingske 4. november 2020

Politiken

Hvis man skal forstå mink og Nordjylland, mao #dkpol lige nu, så er man nødt til at læse @eagerlin s netmagasin Nordtinget. Imponerende at Esben Agerlins one-man-band lige nu spiller førsteviolinen… https://t.co/IazTlygLEa— Kristian Madsen (@KristianMadsen) November 6, 2020


Nordtinget er med 22:17
Nordtinget med på 1:02:04

Borgmesteren i Frederikshavn er Ugens Gæst hos DR. Nordtinget er med 27:40

Nordjyden Peder Hvelplund, gruppeformand for Enhedslisten, citerer Nordtinget på samråd i Folketinget om mink og corona 28. oktober 2020. Klip fra Folketingets tv.

Landbrugsavisen 27.oktober 2020.

Fagbladet 3F 28. oktober 2020.

15. oktober 2020

„Menschen stecken Nerze an und dann wieder umgekehrt“, erklärt der zuständige Spezialist Anders Fomsgaard dem Internetmagazin Nordtinget.dk 


Nordtinget spørger 46:44 statsministeren, hvorfor aflivning af smittet mink er opgivet. Borgmesteren i Hjørring vil have det genoptaget. Knap to uger senere beslutter fødevareministeren en omfattende aflivning af både smittede mink, dem i nærheden og dem under mistanke.
Foto fra Statsministeriets tv. Stm.dk

TV2, 10. oktober 2020
Policy Watch, 22. september 2020

Politiken

Nord News

Berlingske/Ritzau

Ekstra Bladet, 15. september 2020

BT/Ritzau
Nordjyske

13. august 2020

NORDJYLLAND: Der er ingen over og ingen ved siden af Torsten Schack Pedersen (V), når det kommer til nordjyske folketingspolitikeres lyst til at stille spørgsmål til ministre.

Det viser en opgørelse fra Nordtinget. Det nye netmedie, der følger Folketinget fra et nordjysk perspektiv, 


Udsnit fra journalisten.dk

Udsnit fra mediatrends.dk