Her knuses de hurtigt – de bliver ikke gasset som millioner af hanekyllinger

(Kyllingeknuser på anlæg i udlandet. Foto Animals Now)

At være af hankøn er ingen fordel for en kylling, hvis den er kommet til verden hos en ægproducent. Hanner bliver aflivet, da de som bekendt ikke lægger æg.

I Danmark aflives hvert år 4,5 millioner daggamle hanekyllinger på rugerier, som producerer spiseæg. Kyllingerne gasses med CO2.

Det oplyser landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) i et svar til det nordjyske folketingsmedlem Susanne Zimmer, Frie Grønne. Hun havde stillet spørgsmål på baggrund af en artikel i Nordtinget i april.

Ministeren...

Denne artikel kan læses med abonnement. Tegn abonnement her: (MobilePay mulig)                                                                                             Log ind længere nede, hvis du allerede har abonnement.   Log ind her, hvis du allerede har abonnement.