Tidligere sundhedsminister bliver CEO i sæd- og ægbank med “agtværdigt formål”

Tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) forsøgte at gøre comeback ved folketingsvalget sidste år.

Jakob Axel Nielsen. Pressefoto fra Cryos.

Konservativ fremgang i målingerne gav grund til optimisme. Postyr om partiformanden Søren Pape Poulsens privatliv og skilsmisse kom tilsyneladende på tværs. Der ikke blev plads til Jakob Axel Nielsen i Folketinget igen.

Nu har den 56-årige jurist til gengæld fået nyt job. Han skal fra 26. juni være CEO, altså administrerende direktør, for den private sæd- og ægbank Cryos International i Aarhus.

“Som verdens største sæd og ægbank siger det sig selv, at den har et meget indholdsrigt og agtværdigt formål med at hjælpe mennesker med at opfylde ønsket om at få børn,” skriver Jakob Axel Nielsen på Linked-In.

Cryos tilbyder “fri adgang til at se alle vores donorprofiler for æg- og sæddonorer, inklusive billeder af donor, håndskrevne breve, sygdomshistorik og meget mere”, skriver firmaet på sit site.

Jakob Axel Nielsen er bestyrelsesmedlem og formand for flere selskaber. I en årrække var han direktør for det Aalborg-baserede ejendomsselskab Calum. Han var også været direktør for privathospitalet Aleris.

Han var sundhedsminister i godt to år mellem 2007 og 2010.

eao