DF: Nyt hospital i Aalborg kan blive mindst et halvt år forsinket

(Foto M. Højer, Region Nordjylland)

(Opdateret kl. 1740 med udtalelse fra regionsrådsformand)

Det nye universitetshospital i Aalborg bliver ikke færdigt til tiden. Det skulle have været klar 31. december i år. Nu vil der formodentlig gå mindst et halvt år mere, oplyser et DF-medlem af forretningsudvalget, Erik Høgh-Sørensen, mandag formiddag efter en beslutning i udvalget.

Erik Høgh-Sørensen (DF). Foto Region Nordjylland.

Beslutningen skal endeligt bekræftes på et møde i regionsrådet 29. juni, men Dansk Folkeparti var det eneste parti i forretningsudvalget, som ikke gik ind for en indstilling i sagen, oplyser Erik Høgh-Sørensen.

Han mener, at det er politisk sjusk, at byggeriet er skredet.

“Det er min påstand. De tekniske folk er ret dygtige efter min mening – ikke at de ikke laver fejl, men det er jo et kæmpe projekt. Så det er simpelthen politisk handlingslammelse igennem længere tid,” siger han til Nordtinget.

Erik Høgh-Sørensen mener, at presset på byggebranchen kan gøre det svært at skaffe folk nu. En ny tidsplan skal fremlægges i august, oplyser han.

Lene Linnemann (SF), som også er medlem af forretningsudvalget, siger, at det er forkert at sige, at færdiggørelsen af byggeriet er “udsat”. Det er et forkert ord at bruge.

“Udsættelse er noget, man gør bevidst. Det ville være uhørt, hvis man stoppede et byggeri bare for at forlænge det,” siger hun. Hun ønsker ikke umiddelbart at sige mere og henviser til en pressemeddelelse, som kommer senere, når mødet er slut.

Det var ikke umiddelbart muligt at...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk