Støjberg: Regeringen burde indkalde ambassadører, ligesom Fogh – han ventede fire måneder

Partileder Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne gjorde fredag på et pressemøde meget ud af koranafbrændinger.

Hun mener, at regeringen lader sig diktere af muslimske lande til at indskrænke ytringsfriheden, hvis regeringen forbyder afbrænding af koranen.

Hun sammenlignede med krisen om Muhammed-karikaturerne i 2005.

“Jeg er stolt af en statsminister som Anders Fogh Rasmussen (V), som stod fast, som han gjorde og indkaldte ambassadørerne til en samtale om, at vi har pressefrihed. Derfor burde regering gøre det samme,” sagde Inger Støjberg på pressemødet i Rebild.

Det ejendommelige ved udtalelsen er, at Fogh netop afviste et møde med 11 ambassadørerne fra Mellemøsten. De havde skrevet til ham om at få et møde. Men det kom aldrig i stand.

At mødet ikke blev til noget var et stort element i krisen.

Den daværende udenrigsminister Per Stig Møller (K) kritiserede senere, at Fogh ikke havde holdt mødet og for at dæmpe gemytterne. Det var en fejl at undgå sådan et møde, mente Per Stig Møller.

Danmarkshistorien.dk beskriver forløbet med brevet fra ambassadørerne og svaret fra Anders Fogh Rasmussen.

Nordtinget har søgt Danmarksdemokraterne for at høre, hvad det er for et møde, Støjberg henviser til – eller om hun husker forkert om forløbet for knap 18 år siden.

“Mon ikke det var en fortalelse”, lyder det fra partiets presseafdeling.

De 11 muslimske ambassadører bad om et møde 11. oktober 2005. De blev inviteret til et møde for samtlige ambassadører i februar 2006. Der var 76 ambassadører med.

Pressemødet i Rebild fandt sted i forbindelse med Danmarksdemokraternes første sommergruppemøde.

Af Esben Agerlin Olsen