Blank afvisning fra Tesfaye til udenlandske efterskoleelever

(Foto fra Folketingets tv)

Det var det første samråd for vikarierende nordjyske folketingsmedlem Theresa Berg (SF). Da hun indkaldte det for en måned siden, havde hun store forventninger.

Theresa Berg (SF)

“Jeg regner med, at han retter ind efter det her samråd,” sagde hun om udenlændingeminister Mattias Tesfaye.

Torsdag, da samrådet blev holdt, blev hun klogere

Det handler om, at en gruppe udenlandske efterskoleelever i Ranum og andre steder havde måtte forlade Danmark, da efterskolerne igen åbnede efter corona-nedlukning. Selv om de under nedlukningen havde de boet isoleret i særlige boliger.

De kom i klemme i nye restriktioner, da der 3. februar blev udstedt en ny bekendtgørelse, som forhindrede opholdstilladelse. De var rejst ind i landet på 90 dages turistvisum i forventning om, at det ville blive forlænget, som det hidtil havde været praksis for unge under uddannelse.

Nu var det slut med forlængelser. Og myndighederne betaler ikke eleverne kompensation for den tid, de ikke kunne gå på skolen, så de eventuelt kunne komme tilbage. Nye ansøgninger skal afleveres fra udlandet.

Mattias Tesfaye. Foto fra Folketingets tv.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) ville på samrådet torsdag ikke strække sig længere end at sige, at det var “træls” for dem og i øvrigt også nogle landbrugselever og au-pairs. Han ville godt returnere gebyret for deres sagsbehandling.

“De har taget chancen og er rejst ind på turistvisum,” sagde han.

“Det er et sats at rejse ind, når man kun har (tilladelse til) ophold i tre...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk