Kommune slipper personale ind uden coronapas

I Jammerbugt kommune kan ansatte, som er sendt hjem på grund af corona, komme tilbage på arbejde, tre dage før de får coronapasset formelt igen.

Omikron har skabt så mange huller i vagtplaner på skoler, institutioner og plejecentre, at kommunen er nødt til at gå helt til kanten af reglerne, fortæller borgmester Mogens Christen Gade (V).

Borgmester Mogens Gade (V), Jammerbugt. Foto Venstre.

Derfor er kommunen ikke længere så hård i filten med kravet om at se pas. Den sunde fornuft er sat ind i stedet, forklarer han.

“At fremvisning af coronapas skulle være sikkerhed både for børn, ældre og personale er man ved at give en lille smule køb på. Vi er nødt til at operere praktisk. Ellers bliver det ikke muligt at holde liv i hverken daginstitutioner, folkeskoler eller plejecentre,” siger borgmesteren.

“Derfor er vi nødt til at få den sunde fornuft ind. Det kan godt være, at man ikke har et gyldigt coronapas. Men med de nuværende erfaringer med omikron, så kan man godt IKKE bære smitte og sagtens være i stand til at passe sit arbejde selv en tre dage, før man har det officielle coronapas,” siger han.

Ifølge borgmesteren er det en sundhedsfaglig vurdering, at en corona-ramt holder op med at smitte, i snit tre dage inden coronapasset er gyldigt igen.

“Den kattelem bruger vi altså”, siger Mogens Christen Gade.

Hvis der er forskel på kort og landskab, så skal man følge landskabet, mener borgmesteren. Ellers kan man havne ude i havet. Jammerbugt er nabo til Nordsøen.

Onsdag blev der meldt om knap 39.000 nye corona-smittede. Ny dansk rekord.

Af Esben Agerlin Olsen