Dan Jørgensen arver sag om dårlige arbejdsvilkår fra sygemeldt Simon Kollerup

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har fået mavesår og er derfor gået på sygeorlov. Det fortæller han på Facebook fredag.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S).

“Inden jul måtte jeg blive hjemme med, hvad jeg troede bare var et maveonde, men som viste sig at være et mavesår. Jeg håbede, at jeg kunne være tilbage på fuld kraft igen nu. Men efter anbefaling fra min læge vil jeg være sygemeldt nogle uger endnu,” skriver ministeren fra Nordjylland.

Simon Kollerup har i sin ministertid været travlt optaget af hjælpepakker til erhvervslivet under coronokrisen. Hans opgaver overtages midlertidigt af klima- og energiminister Dan Jørgensen (S).

Klimaminister Dan Jørgensen (S). Foto Steen Brogaard.

En af hans opgaver som vikar bliver paradoksalt nok at forklare en meget hård kritik af arbejdsvilkårene for vikarer – i Erhvervsstyrelsen. Under Simon Kollerup er der ansat hundreder af vikarer for at svare på spørgsmål fra virksomheder om hjælpepakker. Det skriver Altinget.

Regeringens støttepartier SF og Enhedslisten kalder det en skandale, at vikarerne er stillet ringere end fast ansatte. SF kræver en redegørelse fra ministeren.

Vikarerne får angiveligt ikke får løn under sygdom, har ingen tillidsrepræsentant og ingen daglig arbejdsmiljørepræsentant i den bygning, som er lejet til dem. De bliver bedt om at møde fysisk på arbejde, som altså handler om corona, skriver Altinget. Inden jul blev 30 af vikarerne syge med corona.

Erhvervsstyrelsen har over for Altinget afvist, at der skulle være kritisable forhold i forhold til lovgivningen.

Af Esben Agerlin Olsen