Nordjyske politikere tilbage efter andet babyboom

(Foto Venstre og William Vest-Lillesøe, SF agitprop)

For andet år i træk er Lisbeth Bech-Nielsen (SF) tilbage i politik i august efter syv måneders barsel. Lidt før sommerferien kom den anden af de nordjyske babyboomers, Marie Bjerre (V), tilbage efter barsel.

Også Marie Bjerre har fået sit andet barn, som hurtigt var med til gruppemøde på Christiansborg midt i maj.

Marie Bjerre, som er socialordfører, har på det seneste ført en kampagne for at gravide og ammende som hende selv også skal have adgang til at blive vaccineret mod coronavirus. Det gav Sundhedsstyrelsen så mulighed for fra sidst i juli.

Lisbeth Bech-Nielsen, som er finans- og erhvervsordfører, vender tilbage med at blæse til klimakamp, opgør med kvindeløn og debat om et “vanvittigt boligmarked” især i København. Hun stiller op i København ved næste folketingsvalg. Hidtil har hun været valgt i Nordjylland.

Finansloven, som regeringen kommer med forslag til sidst i august, vil SF præsentere sit eget forslag til, fortæller hun. Et heftigt punkt kan blive det opgør med kontanthjælpsloftet, som SF ønsker.

Hvad gør I, hvis kontanthjælpsloftet ikke bliver fjernet ?

“Det tror jeg, at jeg vil vente med at udtale mig om, til jeg har haft mulighed for at mødes med folketingsgruppen og min formand, som jeg ikke har set i lang tid på grund af corona og barsel. Det tror jeg ikke, at jeg skal sige noget om nu. Men vores udgangspunkt er, at det skal væk,” siger Lisbeth Bech-Nielsen.

Hun regner i øvrigt ikke med at komme fra barsel igen til august næste...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk