Rasmus Prehn snakker svinepest og ser håndboldfinale i Tokyo

Som minister må man tage, hvad der kommer. Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) har fået ekstratjansen som vikar ved OL for kulturminister Joy Mogensen (S), som meldte afbud til Tokyo på grund af sin graviditet.

Rasmus Prehn virker tilfreds med dobbeltjobbet, som også indebærer noget mere ordinært ministerarbejde i den japanske hovedstad, der er underlagt en mængde corona-restriktioner.

På sin første dag i Japan kunne Rasmus Prehn, som også er til sit første OL, være med til at lykønske kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen med hendes anden bronzemedalje ved dette OL.

Der skal målfoto til for at afgøre, hvem der vinder i smil.

Han så også det danske herrelandshold i håndbold spille sig til finalen, hvor han kan blive regeringens officielle øjenvidne til dansk guld, hvis holdet vinder lørdag 7. august over Frankrig.

Fredag var den nordjyske ministers rød-hvide t-shirt skiftet ud med jakkesæt, da ministeren talte om mindre sportslige emner som afrikansk svinepest, økologi og grøn omstilling med sin japanske kollega Nagomi Kantaro.

Begge vandt tilsyneladende den kamp, for det var et “godt og konstruktivt møde”, afslører Rasmus Prehn på Twitter. Der er hele to rød-hvide flag på bordet, det ene godt nok japansk, men alligevel.

(Fredag mødte holdt Rasmus Prehn møde med sin japanske kollega Nagomi Kantaro. Det er den tidligere svenske statsminister Olof Palme, som er bag Rasmus Prehns profilfoto)

“Det var helt perfekt at kunne slå to fluer med et smæk og også komme i arbejdstøjet som fødevareminister, når jeg nu alligevel er i Tokyo,” skriver Rasmus Prehn på Facebook.

Danmark eksporterer fødevarer for 4,8 milliarder kroner årligt til Japan, tilføjer han.

Af Esben Agerlin Olsen