Afrika mangler vaccine – Danmark tøver med at give af overskud

Kun omkring en procent af befolkningen i Afrika er vaccineret mod coronavirus.. Danmark har hundrede tusinder doser vaccine i overskud fra producenten Johnson & Johnson. Hvad der skal ske med dem står fortsat hen i det uvisse, og har gjort det et stykke tid.

Foto Nordtinget. Mozambique.

For præcist en måned siden, 12. juli, stillede Kim Valentin (V) spørgsmål til udenrigsminister Jeppe Kofod (S) om de overskydende vacciner, som blev taget ud af det generelle danske vaccinationsprogram i april og maj.

Mandag 9. august havde han endnu ikke fået andet svar, end at sommerferie giver længere svartid.

De 450.000...

Denne artikel kan læses med 
abonnement.
Du kan være med til at bevare det
eneste Christiansborg-medie med 
nordjysk fokus. 
MobilePay mulig.
Log ind længere nede, hvis du 
allerede har abonnement.
  Log ind her, hvis du allerede har abonnement.