Avis: Lauritzen forsøgte at tale Bang til rette – Ellemann blev irriteret på retsordføreren

(Foto Nordtinget og Folketingets tv)

“Vi har alle sammen gået hen over sommeren og glædet os til at se hinanden”, sagde Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, ved folketingsgruppens sommergruppemøde fredag i Kolding.

Folketingsmedlemmerne faldt hinanden om halsen ved middagen aftenen forinden, fortalte formanden.

Sådan var det ikke, inden sommerferien ifølge en avis.

Samme morgen havde avisen Børsen varmet op til sommergruppemødet med at fortælle om meget dårlig stemning i gruppen op til sommerferien.

To fremtrædende nordjyske folketingsmedlemmer, retsordfører Preben Bang Henriksen og gruppeformand Karsten Lauritzen, spillede hovedroller i en diskussion på det lukkede møde, som Børsen refererer fra med anonyme kilder.

Preben Bang Henriksen (V). Foto Nordtinget.

Diskussionen handlede om arveafgiften og udmelding om holdningen til den. Andre borgerlige partier som Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige vil have afskaffet afgiften, som er indbringende for staten.

På gruppemødet i Venstre sagde Preben Bang Henriksen ifølge referatet i Børsen, at han offentligt godt kunne være enig med de andre borgerlige partier om at afskaffe arveafgiften.

“I første omgang forsøgte gruppeformand Karsten Lauritzen på mødet at tale Bang Henriksen til rette,” skriver Børsens erfarne politiske korrespondent Jesper Hvass.

“Men på et tidspunkt mistede formand Ellemann ifølge flere kilder tålmodigheden med retsordføreren og spurgte, om Bang var sikker på, at han var i det rette parti.”

Karsten Lauritzen
Karsten Lauritzen (V) Foto Nordtinget ©

Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige stillede et beslutningsforslag i Folketinget om at afskaffe bo- og gaveafgiften. Venstre stemte blankt, da det kom til afstemning i salen.

Venstres sommergruppemøde fortsætter lørdag.

I juni for et år siden var stemningen munter i Venstre. Billedet er fra en video, da Karsten Lauritzen (længst th) var blevet valgt...

Denne artikel kan læses med 
abonnement.
Du kan være med til at bevare det
eneste Christiansborg-medie med 
nordjysk fokus. 
MobilePay mulig.
Log ind længere nede, hvis du 
allerede har abonnement.
  Log ind her, hvis du allerede har abonnement.