En stime: Nok et nordjysk folketingsmedlem vil podcaste

For længe siden, i 2016, lancerede den daværende nordjyske skatteminister Karsten Lauritzen (V) sin podcast, som ret sjovt hed: “Podkarsten”.

Her svarede han på spørgsmål fra vælgerne via Facebook.

Bare seks år senere, i fredags, kom statsminister Mette Frederiksen (S) med sin podcast. Fikst vender hun rundt på sagerne og kalder den for “Statsministeren Spørger” – altså det modsatte af at svare.

Hendes første udsendelse har fået drøje hug, fordi mange mener, at statsministeren skulle øve sig mere på at svare på, hvad hun bliver spurgt om i stedet for selv at forsøge sig som spørger.

Hendes første gæst var chefredaktøren på Information, Rune Lykkeberg, som statsministeren forsømte at stille opfølgende spørgsmål til, lyder det fra de utilfredse, som jo altid findes.

Den hårde kritik skræmmer imidlertid ikke endnu en nordjysk folketingspolitiker fra at lancere sin egen podcast.

Kun tre dage efter statsministerens første podcast bebuder den konservative sundhedsordfører Per Larsen, at han også vil have sin egen platform.

Lige som statsministeren, som “spørger”, vender han også rundt på tingene og kalder sin podcast for “Per svarer”.

Mens statsministerens første podcast handlede om verden og de store samfundsspørgsmål, lægger Per Larsen umiddelbart op til mere jordnære emner.

“Hvordan du bedst smører din makrelmad” er for eksempel noget af det, som Per Larsen vil komme med svar på i næste uge. Han er også ordfører for fødevarer og fiskeri.

Per Larsen, Mette Frederiksen og fiskerne i Nordjylland deler en naturlig, nordjysk fælles interesse for den velsmagende og indbringende makrel.

Mette Frederiksen har erklæret sin kærlighed til makrelmad med foto på Instagram. Hun nævnte også retten i sin tale ved Folketingets afslutningsdebat mandag.

Af Esben Agerlin Olsen