Minkavlernes formand: – Fortsæt aflivningen

Selv om minkavlernes formand, Tage Pedersen, mildt sagt ikke er imponeret over regeringens håndtering af corona hos mink, kommer han den alligevel til undsætning.

Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere under besøg i Folketinget. Foto Nordtinget.

Det har vist sig, at regeringen slet ikke har loven med sig i kravet om, at alle mink skal aflives. Loven gælder kun syge dyr og dem i nærheden. En ny lov er på er hastigt på vej.

Regeringen har opfordret minkavlerne til selv at fortsætte aflivning i mellemtiden. Og det støtter deres formand op om:

“Jeg opfordrer avlerne til, at man fortsætter aflivningen. Det vil i sidste ende alligevel resultere i en lukning af hele erhvervet,”, udtaler han på organisationens hjemmeside.

Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere.

“Regeringen har nu måttet gå tiggergang blandt Folketingets partier for at få gennemført en ny hastelovgivning,” lyder det fra Tage Pedersen.

“Jeg er rystet. Minkavlere landet over har fundet sig i en helt vanvittig behandling og usikker håndtering gennem den seneste måneds tid, og så kommer det her nu oveni. Hvad kan man snart regne med, er der slet ikke styr på noget som helst?”, spørger han. 

Det var i onsdags, at statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at alle mink skulle aflives for at undgå spredning af en ny variant af coronavirus. Ellers kan en kommende vaccine blive mindre effektiv.

Søndag kom det frem, at hun ikke havde hjemmel i loven til at aflive de raske mink. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen har udtrykt forståelse for regeringens hurtige handlen for ikke at skabe tvivl om anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Venstre afviser imidlertid at følge tidsplanen, så regeringen har ikke flertal for, at der bliver tale om hastelovgivning, skriver Jyllands-Posten mandag formiddag.

Af Esben Agerlin Olsen