Alligevel ikke indgreb mod private opholdssteder før 2021

Socialminister Astrid Krag (S).

Det trækker ud for socialminister Astrid Krag (S) og regeringens støttepartier med at blive enige om en aftale, som forhindrer ejere af private opholdssteder i at trække enorme overskud ud.

Den socialdemokratiske socialordfører Camilla Fabricius forudsagde i sidste uge, at aftalen kunne komme i denne uge. Sådan bliver det ikke.

“Det bliver ikke på denne side af nytår, fortæller Rasmus Helveg (RV), fra det ene af regeringens støttepartier efter et møde mandag formiddag. Der er ikke fastsat nogen ny mødedato.

De borgerlige partier, herunder Dansk Folkeparti, er ude af forhandlingerne. Med undtagelse af Radikale Venstre er de tilbageværende ved forhandlingsbordet ikke vilde med, at private ejer sociale institutioner.

I nordjyske kommuner som Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev og Vesthimmerland er mellem halvdelen og en fjerdedel af tilbuddene til socialt udsatte i fare, ifølge Dansk Erhverv. Det kan koste 1300 arbejdspladser, hvis privat ejerskab bliver forbudt, har erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen regnet ud.

Læs mere her

Af Esben Agerlin Olsen