Ældre skal alligevel kunne vaccineres i eget hjem

(Foto Line Bloch Klostergaard/Region Nordjylland)

Det vakte opsigt for nylig, at ældre i Norge og Sverige godt kunne blive vaccineret mod corona i eget hjem, mens det ikke kunne lade sig gøre i Danmark at lade vaccinen komme til dem, der har svært ved at blive transporteret. En stribe partier undrede sig højlydt.

Foto Line Bloch Klostergaard/Region Nordjylland

Nu skal det alligevel kunne lade sig gøre i Danmark at blive vaccineret i eget hjem, hvis det er vanskeligt at komme til et vaccinationscenter.

Det fremgår af et svar til det nordjyske folketingsmedlem Per Larsen (K) fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

“Vaccinationsindsatsen udvides derfor med lokale tilbud til disse borgere, der kun meget vanskeligt og nødigt kan transporteres til et fjernere liggende vaccinationssted. I stedet tilbydes en del heraf at blive vaccineret i eget hjem,” står der i svaret.

Ifølge sundhedsministerens svar, som er dateret i går mandag skulle indsatsen være i gang allerede i fredags. Det fremgår ikke, om det rent faktisk er kommet i gang. Det fremgår heller ikke, hvor mange det er aktuelt for, da de fleste af de ældste skulle være vaccineret nu.

Kommunerne skal finde frem til de borgere, som endnu ikke er vaccineret, og som har behov for besøg for at blive det. Kommunerne skal udarbejde kørelister til de praktiserende læger og regionerne, fremgår det af svaret fra ministeren, offentliggjort tirsdag.

Det var Jyllands-Posten, som 24. februar skrev om, at Sverige og Norge var længere fremme med vaccination i eget hjem.

Af Esben Agerlin Olsen