Grønlands vinder rykker for tillykke fra Mette Frederiksen

(Foto fra Folketingets tv)

De grønlandske socialdemokrater i Siumut tabte regeringsmagten ved valget tirsdag 6. april, i sidste uge. I stedet skal regeringen i Nuuk ledes af det mere venstreorienterede Inuit Ataqatigiit (IA), som fik hele 36,6 procent af stemmerne.

Mette Frederiksen (S) lytter til Aaja Chemnitz Larsen (IA). Foto fra Folketingets tv.

Efter den historisk store sejr over statsminister Mette Frederiksens grønlandske allierede, så savnede vinderen af valget tirsdag 13. april stadig en officiel lykønskning fra ministeren for rigsfællesskabet, som også er statsministeren. Det fortalte det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen fra vinderpartiet IA fra Folketingets talerstol.

“Nu er det er en uge siden, der var valg. Jeg har egentligt ventet på et officielt tillykke, en lykønskning fra statsministeren, så det håber jeg også, at man vil give officielt til Inuit Ataqatigiit, særligt når man ser på, at statsministeren er minister for rigsfællesskabet”, sagde Aaja Chemnitz Larsen og håbede i øvrigt på godt samarbejde med den danske socialdemokratiske regering.

Aaja Chemnitz Larsen fra det vindende IA. Foto fra Folketingets tv.

Den danske statsminister undlod at ønske tillykke med regeringsmagten, som der stadig forhandles om og som altså blev vundet fra hendes grønlandske fæller, som deltager i de socialdemokratiske gruppemøder på Christiansborg.

“Jeg vil nøjes med ønske stort tillykke med valget og valgresultatet. Jeg
håber på et tæt, fortroligt og nært samarbejde. Stort tillykke til partiet,”
sagde...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk