Grønlands vinder rykker for tillykke fra Mette Frederiksen

(Foto fra Folketingets tv)

De grønlandske socialdemokrater i Siumut tabte regeringsmagten ved valget tirsdag 6. april, i sidste uge. I stedet skal regeringen i Nuuk ledes af det mere venstreorienterede Inuit Ataqatigiit (IA), som fik hele 36,6 procent af stemmerne.

Mette Frederiksen (S) lytter til Aaja Chemnitz Larsen (IA). Foto fra Folketingets tv.

Efter den historisk store sejr over statsminister Mette Frederiksens grønlandske allierede, så savnede vinderen af valget tirsdag 13. april stadig en officiel lykønskning fra ministeren for rigsfællesskabet, som også er statsministeren. Det fortalte det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen fra vinderpartiet IA fra Folketingets talerstol.

“Nu er det er en uge siden, der var valg. Jeg har egentligt ventet på...

Denne artikel kan læses med 
abonnement.
Du kan være med til at bevare det
eneste Christiansborg-medie med 
nordjysk fokus. 
MobilePay mulig.
Log ind længere nede, hvis du 
allerede har abonnement.
  Log ind her, hvis du allerede har abonnement.