“Træls timing”: Rebild skal igen have ny kommunaldirektør

(Foto Rebild kommune)

(Christian Hesthaven)

Christian Hesthaven går fra posten som kommunaldirektør i Rebild kommune efter kun knap to år. Han skal være direktør for Nævnenes Hus i Viborg.

Borgmester Jesper Greth (V) kalder det “træls timing”. Men han roser Christian Hesthaven som person og som en jurist, der har bidraget meget til Rebild kommune.

“Jo, jeg er rigtig ærgerlig over det. Jeg så gerne, at han fortsatte,” siger borgmester Jesper Greth.

Selv siger Christian Hesthaven, at jobskiftet mere er et tilvalg end et fravalg. Han peger på det juridisk faglige miljø i Viborg, sine rødder i det statslige system og sin erfaring med topledelse. Han er tidligere departementschef.

Han håber ikke, at nogen beskylder ham for at løbe af pladsen. Foreløbig har han ikke mødt nogen.

Nordtinget: Skal man ikke blive længere end to år for at få noget til at køre? Er det ikke meget lidt ?

“Det ved jeg ikke. Nogle gange ruller der et tog ind på en perron. Så kører det igen. Og der går nok en rum tid, før det kører endnu engang. Så må man gøre op med sig selv, om det er det tog, man skal med,” siger Christian Hesthaven.

Han kom til Rebild i august 2021 fra stillingen som departementschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Det job havde han i tre år.

Senest til juni i år skal han være styrelsesdirektør for Nævnenes Hus i Viborg, som har cirka 200 ansatte. Rebild kommune har cirka 2300 ansatte, altså ti gange så mange.

Hesthaven bliver boende i kommunen, i Støvring, som familien flyttede til, da han blev kommunaldirektør.

Borgmester Jesper Greth fremhæver Christian Hesthavens bidrag til en ny budgetproces i kommunen og til en bedre politisk sagsfremstilling.

Christian Lützen har hidtil været direktør i Nævnenes Hus, som betjener en række uafhængige klage- og ankenævn.

Af Esben Agerlin Olsen

(Opdateret flere gange med kommentarer)