Ane Halsboe blandt flere ministre i karantæne – Søren Pape smittet

Ane Halsboe-Jørgensen (S) i folketingssalen 6. oktober 2020. Til højre for hende beskæftigelsesminister Peter Hummegaard (S), som også er gået i karantæne. Det samme gælder miljøminister Lea Wermelin (S), som sidder til venstre for Ane Halsboe-Jørgensen. Foto fra Folketingets tv.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er gået i karantæne efter at have været til møde med en person, der er testet positiv for corona.

Det skriver den nordjyske minister på Facebook. Hun vil holde sig hjemme og afvente svar fra egen test. Hun holder møder via Skype.

Mette Frederiksens (S), statsminister.
Mette Frederiksens (S), statsminister. Arkivfoto Nordtinget.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Folketingets præsidium har udsat tirsdagens spørgetime i Folketinget. Mette Frederiksen var i fredags til møde med justitsminister Nick Hækkerup (S), som har symptomer på covid-19 og venter på test-resultat.

Den konservative partileder Søren Pape Poulsen skrev en times tid senere på Facebook, at han er konstateret smittet med covid-19. Han gik selv i karantæne i fredags, da han fandt ud af, at en kollega var smittet. Nu foreligger svaret på testen.

I alt er fem ministre gået i karantæne, skriver Berlingske. Foruden Ane Halsboe-Jørgensen gælder det børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), miljøminister Lea Wermelin (S), forsvarsminister Nick Hækkerup (S), og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Venstremanden Lars Chr. Lilleholt er indlagt på Odense Universitetshospital med ondt i brystet, hovedpine, en positiv test for covid-19 og en tilstødt lungebetændelse skriver han selv på Facebook.

Også den socialdemokratiske retsordfører Jeppe Bruus er smittet og har feber, fortæller han.

Af Esben Agerlin Olsen