Storbritannien stopper indrejse fra Danmark på grund af mink med corona

Lørdag morgen indførte Storbritannien forbud mod indrejse fra Danmark på grund af corona hos danske mink.


Skærmkopi fra den britiske regerings hjemmeside

Det skriver den britiske regering på sin hjemmeside.

Grænsen er også lukket for forretningsrejsende, undtagen fragtmænd og vognmænd, skriver det danske udenrigsministerium.

Britiske statsborgere, rejsende med visum eller permanent opholdstilladelse skal isolere sig selv hjemme i to uger, hvis de har været i Danmark inden for de seneste to uger. Det gælder uden undtagelser.

Den britiske beslutning skyldes udbrud af covid-19 på minkfarme i Danmark med en særlig variant, som har spredt sig i nogle lokalområder, skriver de britiske myndigheder.

Personer, der allerede er ankommet til Storbritannien fra besøg i Danmark de seneste to uger, bliver opfordret til at gå i selvisolation. Myndighederne vil kontakte de pågældende ud fra de oplysninger, de gav ved indrejsen til Storbritannien.

“Alle som er vendt tilbage fra Danmark inden for de seneste to uger bliver kontaktet for at sikre, at de opfylder den selvisolation, som behøves for at sikre at virus ikke spreder sig over Det Forenede Kongeringe,” står der på gov.uk

Det britiske skridt kommer, efter at den danske regering i denne uge besluttede, at alle henved 17 millioner danske mink skal aflives for at forhindre, at en særlig coronavariant fra mink bliver yderligere spredt.

Den særlige variant, cluster 5, er mistænkt for at kunne svække en mulig kommende vaccine eller helt sætte vaccinen ud af spillet.

Af Esben Agerlin Olsen