Regeringen viser sin holdning til ny limfjordsmotorvej

Når regeringen torsdag fremlægger sin længe ventede plan for fremtidens veje, togspor og havne, er en ny motorvej over Limfjorden med i kataloget. På tirsdag begynder forhandlingerne om udspillet, som regeringen skal finde flertal for.

Nordtinget har fået adgang til at se en del af planen om fremtidens infrastruktur. Den præsenteres af transportminister Benny Engelbrecht (S) sammen med finansminister Nicolai Wammen (S) og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

Benny Engelbrecht (S), transportminister. Foto Nordtinget.

Hvordan de forskellige projekter i Danmark rangeres, fremgår ikke
af udsnittet. Men der står, at “Regeringen vil med udspillet til fremtidens infrastruktur, Danmark Fremad, anlægge en tredje Limfjordsforbindelse via Egholm” – øen ved Aalborg.

Overskriften er, at “Regeringen vil prioritere en tredje Limfjordsforbindelse”. Det vil lette trafikken og øge sammenhængskraften i Nordjylland, hedder det.

Torsdagens pressemøde holdes dog ikke i Aalborg, men i Kalundborg, som bliver en central by, hvis det er en vej over Kattegat, der skal præsenteres.

Foreløbig mangler Kalundborg dog stadig et stykke motorvej til byen, hvor Novo Nordisk ligger.

Uddrag af regeringens udspil, som fremlægges torsdag.

Da der er tale om et udspil til forhandling, er det langt fra sikkert, at planen bliver, som regeringen foreslår og efter den tidsplan, som måtte komme frem på pressemødet i Kalundborg torsdag.

Der er ikke lavet nogen anlægslov for en ny motorvej over Limfjorden og altså foreløbig ikke afsat penge til...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk