Aftale om Egholm kan komme før svar på høringssvar

(Kort Vejdirektoratet)

Bunken af bemærkninger var rekordhøj. Antallet af høringssvar nåede næsten 7.800, da april udløb sammen med fristen for høringssvar til den nyeste VVM-redegørelsen om virkning på miljøet af en ny motorvej over Egholm og Limfjorden.

Den høje bunke og nogle af høringssvarenes høje niveau betyder, at Vejdirektoratet ikke er sikker på at blive færdig med at gennemgå dem inden 1. juli.

Niels Fejer Christiansen, projektleder, Vejdirektoratet

Projektleder i Vejdirektoratet Niels Fejer Christiansen har 1. juli som ambition.

“Vi knokler på, men det kan være, at vi ender på den anden side af sommerferien,” siger han.

Det kan være problematisk at offentliggøre høringsnotatet, svaret på høringssvarene, et par dage før sommerferien, mener han. For så har folk ikke noget sted at henvende sig med spørgsmål, hvis der er ferie i direktoratet.

Hvis høringsnotatet først kommer efter juli, kan det også blive, efter at der er indgået en politisk aftale om limfjordsforbindelsen og den øvrige store infrastrukturplan, som regeringen har foreslået.

Regeringen vil gerne have en politisk aftale inden juli. Ugen efter 21. juni eller ugen derefter bliver nævnt af flere kilder.

Regeringens møder med partierne er foreløbig kun sket med ét parti ad gangen. Det har været en hektisk periode i Folketinget. Nu tynder det ud i møderne, så der skulle være bedre plads i kalenderen.

En stor knast kan blive den motorvej fra Haderslev til Viborg – Hærvejsmotorvejen – som Venstre ønsker. Den er ikke med...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk