To DF’ere: Folkeafstemning om ny limfjordsmotorvej

(Kort: Vejdirektoratet)

Det blæser op over Limfjorden, når det gælder regeringens plan om kommende motorvej hen over øen Egholm. Der er kommet næsten 8000 høringssvar, mange kritiske, til den opdaterede VVM-redegørelse.

Nu kræver to af Dansk Folkepartis fire af medlemmer i regionsrådet i Nordjylland, at der holdes folkeafstemning om motorvejen, som skal gå over det naturskønne Egholm. Afstemningen skal holdes samtidig med kommunalvalget 16. november.

Mette Frederiksen 11. maj 2021. Foto Nordtinget.

Statsminister Mette Frederiksen (S), som er valgt i Nordjylland, afviste på et pressemøde tirsdag at kommentere, hvordan det danmarksrekord store antal høringssvar indgår i forhandlingerne om den mulige motorvej. Den er en del af regeringens infrastrukturplan.

Modstanden mod, at motorvejen skal gå over Egholm, er vokset under høringsfasen, mener de to DF’ere, som kræver folkeafstemning, Erik Høgh-Sørensen og Jørgen Hammer Sørensen.

”Når politikerne selv har bedt folk udtale sig, bør politikerne på Christiansborg også lytte. Derfor kan vi bedst, hurtigst og mest demokratisk løse Aalborgs trængselsproblemer med en folkeafstemning allerede 16. november,” skriver de to regionsrådsmedlemmer i en pressemeddelelse.

Erik-Høgh Sørensen er også medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti. På Christiansborg støtter partiet imidlertid Egholm-linjen.

De to DF’ere i regionsrådet ønsker, at forhandlingerne i Folketinget ender med en aftale om pengene til motorvejen uden at lægge linjen fast.

Politisk aftale fra 2014:...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk