Sådan sagde Frederiksen om de knap 8000 høringssvar til ny motorvej over Limfjorden

Statsminister Mette Frederiksen (S) blev tirsdag konfronteret med, at der er kommet næsten 8000 høringssvar i forbindelse med den motorvej, som regeringen forhandler med andre partier om at bygge henover øen Egholm – den tredje limfjordsforbindelse.

Statsminister Mette Frederiksen (S) 11. maj 2021. Foto Nordtinget.

Det vil tage lang tid at gennemgå de mange høringssvar på den opdaterede VVM-redegørelse. Vejdirektoratet håber at have sammenfattet det i et notat inden sommerferien.

Regeringen håber at have en aftale inden sommerferien.

Statsministeren undgik at kommentere det store antal høringssvar, som er Danmarks-rekord, da hun blev spurgt til sagen på et pressemøde tirsdag eftermiddag på Christiansborg.

Nordtinget: Kan man godt lave en politisk aftale, inden alle disse 8000 høringssvar er gennemgået i Vejdirektoratet ?

Mette Frederiksen: “I forhold til de konkrete forhandlinger på infrastrukturområdet må jeg bede om, at spørgsmålet rejses dels til transportministeren og den kreds af partier, der sidder i forhandlingerne.

Helt generelt har det været et ønske i mange år i Nordjylland og min gamle fødeby Aalborg at få lavet en tredje limfjordsforbindelse. Det er det, der grundlaget for, at regeringen har det med i infrastrukturforhandlingerne. Helt konkrete spørgsmål må jeg henvise til transportministeren.

Nordtinget: Når der er 8000 svar – måske kun 4000 mennesker, der har skrevet dem, men alligevel danmarksrekord – kan man så sidde det overhørig? Er man ikke nødt til at lytte til dem, inden man laver nogen...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk