Engelbrecht vred over asbest-udtalelse om Egholm-motorvej

(Foto Folketingets tv)

“Dengang var der ingen forurening og miljø, nej hvis man havde noget affald, blev det bare smidt i en sø.”

Er der farligt affald – asbest – i en sø nær en foreslået tilkørsel den foreslåede Egholm-motorvej – i stil med Troels Triers fra 1985 på pladen Dengang Far Var Dreng ?

Er affaldet officielt registreret som depot og vil det vælde op og blive til farligt støv, hvis gravemaskinerne går i gang ?

Det nordjyske folketingsmedlem Susanne Zimmer fra Frie Grønne frygter, at der er mere gammelt eternitaffald, end man kan se med det blotte øje på tagplader langs stranden. Hun mener, at VVM redegørelsen for projektet mangler nogle af affaldsdepoterne fra fortiden.

Det sagde hun torsdag ved et folketingssamråd, som gjorde transportminister Benny Engelbrecht (S) vred.

Susanne Zimmer sagde:

“Den ene tilkørsel til motorvej kommer til at gå igennem et område, hvor der har været depoter gennem årene og ligger megatæt, under 100 m afstand, fra nærmeste beboelse. Det kan blive en generationsforurening større end høfde 42,” sagde hun med henvisning til den store forurening fra Cheminova ved Thyborøn.

Det er en voldsom påstand, mener transportminister Benny Engelbrecht.

Mistanken om asbestaffald gælder området syd for den grønne trekant.
I trekanten blev asbestaffald tilladt i 1977. Den foreslåede
motorvej er markedet med rødt.
Fra ministersvar 3. juni 2021.

“Jeg vil ikke have det her hængende i luften, at der hænger en mistanke om, at Vejdirektoratet ikke skulle have indhentet viden over kendte...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk