19-årig Prehn stiller op til Folketinget: Kontante kommentarer

(Foto fra Twitter)

Den 19-årige Nikoline Linnemann Prehn (S) fra Aalborg mærkede den politiske verdens kontante debat, lige så snart hun havde meldt sig som folketingskandidat på Twitter fredag.

Faderen, fødevareminister Rasmus Prehn (S), boostede omgående hendes tweet med et retweet til sine knap 16.000 følgere. Han var ikke overraskende stolt over datteren og hendes “kamp for flere unge i dansk demokrati”.

Mange ønskede tillykke. Meget hurtigt på tasterne var Joachim B. Olsen, tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance, nu journalist for Ekstra Bladet og med et spørgsmål:

“Hvad er forskellen på “omfordeling” og “progressiv omfordeling”, ville han vide. For i sit tweet om sit kandidatur har den statskundskabsstuderende Nikoline Linnemann Prehn skrevet, at hun går ind for “progressiv omfordeling” foruden klimaaktivisme, international solidaritet og hjælp til verdens fattigste.

Han fik ikke umiddelbart noget svar fra hende. Til gengæld skrev en “Ukraine Supporter”, at “det ikke lyder som Socialdemokratiet i mine ører.” Flere mente det samme.

En anden kommentar var: “Jeg er sikker på, at den unge kandidat er glad for at blive kendt som “sin fars datter” og ikke bare som sig selv,” skrev Erik the Walking Gringo.

“Åh nej, endnu en uden erhvervserfaring”, skrev Mona Birk.

“Personligt synes jeg ikke, der burde sidde nogen derinde uden min. 10 års erhvervserfaring,” skrev Bo Bjerring.

Den nye kandidat, som skal godkendes på en kredsgeneralforsamling 29. marts, har 198 følgere på Twitter, noget færre end sin far.

Hendes seneste indlæg på Twitter er fra 24. februar, hvor hun angriber Enhedslisten.

“Uhyggeligt, når Enhedslistens medlemmer udtrykker forståelse for Putin og kritik af Nato. Der er brug for, at vi i de vestlige demokratier står sammen om at fordømme Ruslands handlinger!”

Af Esben Agerlin Olsen