“Jeg ikke fået en krone af Aalborg Portland”

Danmarks største enkeltudleder af drivhusgassen CO2, cementproducenten Aalborg Portland, har støttet politikere i Socialdemokratiet, der som regering vil lade virksomheden slippe med en væsentligt lavere ny CO2 afgift end andre virksomheder.

Bjarne Laustsen (S).

Aalborg Portland har også støttet politikere i andre partier og uden for Nordjylland, oplyste virksomheden fredag eftermiddag til Berlingske.

Det er ikke usædvanligt eller ulovligt, at virksomheder støtter politikere. En særlig opmærksomhed samler sig imidlertid om Socialdemokratiet på grund af tidligere udtalelser fra partileder og nuværende statsminister Mette Frederiksen, som er valgt i Aalborg.

“Som aalborgenser, jeg kommer til at hægte mig fast på Portland, før nogen får lov til at lukke det”. (2018)

“Vi kommer ikke til at lukke Aalborg Portland.” (2019)

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skrev i 2018, at “vi skal have mere Aalborg Portland – mindre Goldman Sachs.” Det skrev han i bogen “Den syge kapitalisme”.

Aalborg Portland har over 300 arbejdspladser, oplyste fabrikken i 2020. Regeringen lægger vægt på, at grøn omstilling ikke må koste en masse arbejdspladser.

Et nordjysk, socialdemokratisk folketingsmedlem, som var til at komme i kontakt med fredag eftermiddag, var Bjarne Laustsen.

Han kan streges af listen over de socialdemokrater, som kan tænkes at have modtaget støtte fra Aalborg Portland, ifølge hans egne oplysninger.

Han er helt klar i mælet om, at han absolut intet har modtaget fra Aalborg Portland.

“Hvis de har givet...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk