Spaniens Sánchez først til at vise Mette Frederiksen i Kyiv

Meget er skrevet om statsminister Mette Frederiksens (S) brug af sociale medier til at vise makrelmad osv.

Torsdag blev hun dog overhalet af den spanske regeringschef, da de var sammen på besøg i Kyiv. Det var Pedro Sánchez, som var hurtigst til at sende et tweet, som viser ham selv og Mette Frederiksen lidt i baggrunden og i noget, der ligner tungere tøj end de øvrige.

Der var ikke tid til at sætte navne på personerne i det spanske tweet.

Det danske Statsministerium brugte det spanske tweet for at vise den danske statsminister i Kyiv.

I det danske tweet står der, at Frederiksen og Sánchez møder den ukrainske præsident Zelenskyj. Det er med sikkerhed ikke ham, der er på billedet og filmen, som viser en kvinde, den ukrainske vicepremierminister for europæiske forhold, Olga Stefanishyna.

Hun havde ikke så travlt med at sende tweets ud torsdag formiddag. Hendes seneste tweet var næsten et døgn gammelt. Det viste besøget fra Charles Michel, formanden for det europæiske råd.

Mette Frederiksens besøg i Ukraine kommer, efter at to konservative folketingsmedlemmer og en stribe toppolitikere fra andre europæiske lande og EU har været på besøg, blandt andre den britiske premierminister Boris Johnson. Den danske statsminister afviste 23. marts at have planer om at tage til Ukraine.

Af Esben Agerlin Olsen