Nordjyske Mohammad Rona er klar til ministerpost

(Han blev ikke valgt. Red 2. nov.)

(Privatfoto)

Moderaterne stiger støt i meningsmålinger med hele 11,5 procent af stemmerne hos Voxmeter tirsdag.

Dermed får partistifter Lars Løkke Rasmussen, som gerne ser en SMV-regering, sandsynligvis valgt to kandidater fra Nordjylland ved folketingsvalget på tirsdag 1. november.

Mohammad Rona, nummer to på Moderaternes liste i Nordjylland, melder sig klar til at tage en ministerpost.

“Ja, det er jeg, når du nu spørger så pænt”, svarer han.

“Det er jo helt surrealistisk at tænke på, når man går og arbejder i en it-virksomhed og så pludseligt skal lave noget helt andet. Men selvfølgelig, hvis Lars ringer og spørger, om jeg er klar på at blive minister, så siger jeg helt klart ja. Uanset hvilken ministerpost, det kunne være, er jeg klar til at give den en skalle.”

Fiskeri fylder meget i Nordjylland. Vil han også være fiskeriminister ?

“Ja. Så må jeg jo lære fiskeriet. Jeg bor i Nordjylland og min kone er frederikshavner. Så må jeg tage til Hirtshals og være der i noget tid. Det skal jeg nok lære. Det er jeg ikke så nervøs for.”

Hvad er drømmeposten ?

“Drømmeposten er helt klart udlændinge- og integrationsminister,” siger kandidaten.

“De skøre regler skal vi have ryddet ud i,” siger Mohammad Rona med henvisning til, at den tidligere minister på området, Mattias Tesfaye (S) talte imod, at udlændingepolitikken blev skør, men dog stadig stram.

Noget af det første, som Mohammad Rona vil kaste sig over som udlændingeminister vil være en liste over de skøre af reglerne.

“Så vil jeg tage dem en efter en og se, hvordan de ser ud og hvordan man gør Danmark smartere og rigere og ikke begrænser os,” siger Mohammad Rona.

Han kom til Danmark med sine afghanske forældre, da han var fem år, voksede op på Vestegnen i hovedstadsområdet, men er nu erklæret omvendt til nordjyde. Han taler endda, så stemmen kan lyde som den tidligere nordjyske minister Karsten Lauritzen (V), som har forladt politik.

Ikke svar fra nummer et

Nummer et på Moderaternes liste i Nordjylland, Kristian Klarskov, ønsker ikke at svare på, om han er klar til en ministerpost.

Han griner, da han får spørgsmålet.

“Det var et fjollet spørgsmål. Det tror jeg overhovedet ikke er aktuelt. Det vil jeg slet ikke svare på,” siger Kristian Klarskov.

Han arbejder i dag i et netværk, som støtter iværksættere, og han har været med til at skrive Moderaternes iværksætterpolitik. Tidligere har han stillet op for Konservative uden at blive valgt.

Spidskandidat Kristian Klarskov (M) bag Lars Løkke Rasmussen (M) i Skagen. Foto Moderaterne.

Det er antallet af personlige stemmer, som afgør, hvem af kandidaterne, der bliver valgt, da det er såkaldt sideordnet opstilling.

Allerede med 13 mandater skulle Moderaterne kunne få to mandater fra Nordjylland ifølge Mohammad Rona. Den nyeste Voxmeter-måling giver partiet 21 mandater, altså pænt over det nødvendige for at få to nordjyder valgt.

Af Esben Agerlin Olsen