To sejre på én dag til Morten Messerschmidt

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, blev onsdag ikke bare frikendt for den mangeårige beskyldning om fusk med EU-midler. Der var en sejr mere.

Morten Messerschmidt (DF)

Samme dag kom han også ind på en suveræn førsteplads som spørger i Folketinget. Ingen andre folketingsmedlemmer stillede i det forgangne folketingsår bare halvt så mange spørgsmål som Morten Messerschmidt, når det gælder de såkaldte paragraf 20 spørgsmål, opkaldt efter en paragraf i Folketingets forretningsorden.

Morten Messerschmidt rejste hele 91 spørgsmål til ministrene mellem oktober 2021 og oktober 2022.

Spørgsmålene handler om meget forskelligt – for eksempel forurening af Pindstrup Bæk, aldersdiskrimination, fedmemedicin, jobcentre, Muhammed-tegninger og Anders Breivik.

Torsten Gejl nummer to

Nummer to på listen over spørgere er Alternativets Torsten Gejl med bare 44 spørgsmål, altså under det halve af Messerschmidt.

Det hele fremgår af Folketingets årsberetning, som blev offentliggjort onsdag.

Først på syvendepladsen finder man en nordjysk spørger, Per Larsen (K), med 34 spørgsmål. Han deler syvendepladsen med Sikandar Siddique (Frie Grønne), som ikke blev genvalgt 1. november.

Næste nordjyde på listen er Susanne Zimmer (Frie Grønne), som heller ikke blev genvalgt. Hun er nummer 18 på listen med sine 23 spørgsmål til ministrene. Nordjyske Torsten Schack Pedersen (V) er nummer 20 med 21 spørgsmål.

Torsten Schack Pedersen (V) under valgkampen ved møde i Aalborg.

Torsten Schack Pedersen har tidligere...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk