Børneægteskaber i Rwanda: Støjberg støtter, at flygtninge flyves dertil

En rapport fra Udlændinge- og Integrationsministeriet fortæller om risiko for børnearbejde og børneægteskaber i flygtningelejre i Rwanda.

Det svækker dog ikke Inger Støjbergs (DD) støtte til planerne om, at Danmark flyver flygtninge til det østafrikanske land.

Den risiko, som børn har i flygtningelejre under FN, kan undgås i et dansk modtagecenter, mener hun.

Inger Støjberg (DD) på hendes kontor i Provianthuset ved Christiansborg.

Den nordjyske partileder, kendt for sin modstand mod børneægteskaber, kritiserer, at regeringen efter hendes opfattelse har skrottet planerne, som den tidligere socialdemokratiske regering havde om at oprette, hvad den kaldte et modtagecenter.

Inger Støjberg kalder det et pr-stunt, fordi regeringen har ændret kurs, kort efter den blev dannet.

Hun blev selv idømt to måneders fængsel i en rigsretssag, fordi hun krævede og holdt fast i en ulovlig praksis med, at alle asylpar skulle adskilles, hvis den ene af dem var under 18 år. Det brød med asylansøgernes krav på individuel behandling af hver enkelt sag.

Selv opfattede Inger Støjberg det som en kamp for at undgå, hvad hun kaldte “barnebrude”. Aldersforskellen, når den var størst, kunne være 16-26 år for ét par og 17-29 år for et andet. Manden var ældst.

Nordtinget: “Inger Støjberg, der står i rapporten fra dit gamle ministerium, at der er risiko for omsorgsvigt, børnearbejde og børneægteskaber i flygtningelejre i Rwanda?

– Ja, men der er den forskel, at hvis Danmark skal drive et modtagecenter i Rwanda, så bliver det...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk