Susanne Zimmer: Jeg gik i fælden i interview

Det nordjyske folketingsmedlem, forgruppeperson for Frie Grønne i Folketinget, har fået udtalelse korrigeret af partilederen

Susanne Zimmer kom galt afsted i et kritisk radiointerview. Det er hun selv helt enig i.
“Det var så ringe et interview. Det var virkeligt ringe,” siger hun om sin egen indsats.

Hendes politiske leder Sikandar Siddique har rettet hendes udtalelse i interviewet om, at partiet ville være villig til at acceptere en CO2 reduktion på 18 millioner ton CO2, en million mindre end partiet har krævet – hidtil.

“Jeg var virkeligt dårligt forberedt på, at det var sådan et interview, jeg skulle ind i,” siger Susanne Zimmer. “Han fanger mig på det forkerte ben, havde jeg nær sagt.”

“Det med, at vi ikke går på kompromis i forhold til klima. Det er klart, at det er sådan, det er,” siger Susanne Zimmer.

Susanne Zimmer, Frie Grønne. Foto Nordtinget.

Samtidig er hun enig med den politiske leder i, at det ikke er nok med en reduktion på 19 millioner ton CO2 i Danmark, sådan som hun tidligere har sagt.

Fejl: Reduktion ganget med 1000

Det handler i øvrigt “kun” om 19 millioner ton CO2 og ikke om “19.000 millioner ton”, som hun kom til at sige i interviewet med Asger Juhl på denuafhængige.dk, oplyser hun.

“Jeg troede, at det var et fredsommeligt interview, hvor vi sådan skulle snakke om det, fordi der var sat en halv time af. Så har jeg så senere fået at vide, at han (journalist Asger Juhl. red) er en af de mest kritiske, og at Sikandar havde sagt nej flere gange. Så gik jeg lige i fælden og var helt uforberedt. Der kan ikke siges noget godt om det interview,” siger Susanne Zimmer.

Af Esben Agerlin Olsen

Få nyhedsbrev fra Nordtinget