Sikandar Siddique retter sin gruppeforperson Zimmer

Hun er ked af interview og trækker det tilbage, fortæller den politiske leder af Frie Grønne om det nordjyske folketingsmedlem, som skal lede folketingsgruppen

I mandags lanceredes det nye parti Frie Grønne. Få dage efter har den politiske leder af partiet, Sikandar Siddique, korrigeret en udtalelse fra det nordjyske folketingsmedlem Susanne Zimmer, som skal være miljøordfører og forperson for folketingsgruppens tre medlemmer.

Susanne Zimmer, gruppeforperson, klimaordfører, Frie Grønne. På forsidefoto står hun yderst til højre. Foto Nordtinget

Hun trækker en udtalelse tilbage om partiets holdning til kompromis, fortæller Sikandar Siddique til Nordtinget.

Susanne Zimmer har sagt i et radiointerview, at partiet godt ville indgå et kompromis om en CO2 reduktion på 18.000 millioner ton, selv om 19.000 millioner ton er nødvendigt. Det sagde hun til Asger Juhl på denuafhængige.dk

Få nyhedsbrev fra Nordtinget

Men Frie Grønne går ikke på kompromis, når det gælder klimaet, fastslår politisk leder Sikandar Siddique.

“Susanne Zimmer har efterfølgende fortalt mig, at det måske ikke var hendes bedste interview og at vi – hun – var under pres. Det var ved lanceringen, og der var tryk på. Derfor kom hun til at gradbøje vores kompromisløshed. Det er hun selvfølgelig ked af og trækker tilbage. Vi er fuldstændig kompromisløse”, siger Siddique.

Sikandar Siddique, politisk leder af Frie Grønne. Foto Nordtinget.

Samtidig strammer han kravet til reduktion af CO2.

“19 millioner kan heller ikke gøre det. Vi mener i Frie Grønne, at 70 procent målet – at klimaloven er god, men ikke god nok. Vi har ikke vores historiske ansvar med i det mål. Vi har ikke vores shipping, vores import og fly med. Vi skal have et langt, langt højere mål, så 19 millioner ton er overhovedet ikke nok, ” siger den politiske leder.

Han vil ikke sætte et konkret tal på.

“Vi ønsker et supplement til 70 procent målet. Vi skal have en klimalov 2.0”, siger Sikandar Siddique til Nordtinget.

I DR-radioprogrammet “Slotsholmen” torsdag formiddag kom Sikandar Siddique også med kritik af Susanne Zimmers udtalelse om CO2-reduktion i denuafhængige.dk.

Læs også “Vi vil være kritiske over for små skridt i den rigtige retning”

Af Esben Agerlin Olsen