Pelsdyravler: Stop hetzen mod minkavlerne

Af Lasse Jensen, formand for Han Herreds Pelsdyravlerforening og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Blegebrøndevej 43, 9690 Fjerritslev

16.09.2020 (Bemærk dato)

Vi minkavlere er kommet i skudlinjen i den offentlige debat, efter at flere nordjyske minkfarme er blevet ramt af Covid-19.

Hjørrings borgmester Arne Boelt burde mane til ro i og omkring sit lokalsamfund, men nu puster også han til ilden med meldingen om, at alle smittede dyr bør aflives.

Lyt dog til Fødevarestyrelsens beredskabschef, som udtaler, at den samlede risiko for, at smitten slipper ud fra minkfarmene, er lav – og at der derfor ikke er nogen som helst grund til at slå besætningerne ned. 

Arne Boelt har også udtalt, at minkavlerne bør udvise ekstra omtanke. Sig mig, hvad tror han egentlig, vi gør? Samvittighedsfulde minkavlere gør naturligvis alt for at holde sygdom ude af bedrifterne, men vi kan altså ikke gøre for, at coronaen er kommet til Danmark. Tro mig: Vi er i forvejen underlagt nogle ekstremt strenge restriktioner, især hvis bedriften rammes af pandemien.

Minkavl i Danmark og særligt her i det nordjyske skaber både beskæftigelse og indtægter, hvilket ikke mindst lokalpolitikere med ansvar burde have respekt for.

Derfor må og skal den hetz, vi er udsat for, stoppe øjeblikkeligt.