“Mette, Mette, gå nu hjem – du har været rigtig slem”

Demonstration foran Folketingets store trappe fredag 13. november 2020. Video Nordtinget.

En lille, men voksende skare har i halvdelen af sidste uge og hver dag i denne uge demonstreret mod revisionen af epidemiloven og dens store beføjelser til sundhedsministeren.

Demonstranterne går rundt om Christiansborg, mens de slår på grydelåg og pander. Det larmer så meget, at statsminister Mette Frederiksen (S) forleden i folketingssalen sagde, at hun havde svært ved at høre, hvad der blev sagt i salen.

Fredag var demonstranterne der igen og råbte: “Mette, Mette, gå nu hjem – du har været rigtig slem”.

I et opslag på Facebook skriver arrangørerne af demonstrationen JFK21 – Jorden Frihed Kundskab “at den lov skal stoppes, den vil indføre et system hvor teknokrater vilkårligt kan tvangsteste, tvangsmedicinere, tvangsvaccinere og tvangsisolere på ubestemt tid hvem som helst, hver af de 45 personer udpeget i regionerne, samt et ukendt antal læger i de 100 kommuner måtte ønske. på en “formodning” om en smitte, altså man behøver ingen symptomer.”

Ifølge opslaget var fredag sidste dag for demonstrationen.

Foto Nordtinget.

Fredag kunne statsministeren også læse, at hun har den hidtil laveste opbakning til sin corona-strategi. Det skriver Politiken på baggrund af et forskningsprojekt, som begyndte i maj på Aarhus Universitet.

Siden i lørdags er opbakningen faldet fra 63 procent til kun 56 onsdag – altså på fire dage. Det er sket under mink-krisen, som tog til, da statsministeren sagde i tv, at alle mink skal aflives – selv om hun ikke havde nogen lov bag sig til at kræve det for dyr, som ikke er smittet er naboer til smittede.

I maj var opbakningen til regeringens håndtering af corona helt oppe på 76 procent, skriver avisen.

Demonstration foran Folketingets store trappe. Foto Nordtinget.

Fredag førstebehandlede Folketingets regeringens lovforslag, som skal lovliggøre ordren om at aflive samtlige mink for at begrænse spredningen af corona.

Af Esben Agerlin Olsen