“Ensomheden bider mere nu” hos de studerende

(Foto fra Folketingets tv)

Mens nogle af skoleeleverne er glade tilbage hos kammeraterne, sidder en kvart million studerende på videregående uddannelser fortsat hjemme og forsøger at modtage undervisning via skærme.

Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Foto fra Folketingets tv.

Det går ikke lige godt alle vegne. Den årelange nedlukning på grund af corona fører til dårligt humør og dårligere uddannelse.

Det kan gå hårdt ud over humøret at være afskåret for at møde sine medstuderende. Faktisk melder to af tre studerende om ensomhed. Det sagde Ulla Tørnæs (V) på et samråd i Folketinget tirsdag. Hun henviste til en undersøgelse fra forbundet DJØF.

Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) havde andre dårlige tal med – at ikke mindre end 70 procent af de studerende har mistet noget af glæden ved at uddanne sig. Det er mange . Og seks ud af ti oplever, at de lærer mindre, når det foregår via en skærm.

“Nogle steder får det konsekvenser for kvaliteten af uddannelserserne,” konstaterede den nordjyske minister.

“Om der er risiko for frafald er det for tidligt at sige noget om. Tallene har overrasket mig, for folk er ikke faldet fra. Men vi kan risikere, at vi skubber det foran os,” sagde hun.

“Ensomheden bider mere nu,” sagde ministeren, som håber på, at vaccinerne er lyset forude.

Nogle af de nyere studerende har endnu ikke mødt deres studiekammerater. To årgange bliver snart færdige uden at have fået den fulde uddannelse, påpegede Katarina Ammitzbøll (K).

Af Esben Agerlin Olsen