Minister holdt på svar – som fire måneder forinden var givet til en anden politiker

Regeringen beskyldes at mørkelægge eller være meget længe om at svare på spørgsmål omkring minksagen og beskeden om, at alle mink skulle aflives, hvad der ikke var lovhjemmel til.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S). 13. november 2020. Liselott Blixt har stillet sine spørgsmål til ham, men der skal gå fire måneder, før hun får svar. Foto Nordtinget.

Et svar til et folketingsmedlem viser, at regeringen også holder igen med at sende svar, som henviser til svar, der for længst er givet og offentliggjort på Folketingets hjemmeside.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har i flere måneder overvejet, om han kunne svare på et spørgsmål, som han imidlertid allerede havde svaret på til et andet folketingsmedlem.

Det tog over fire måneder og en klage til Folketingets præsidium for sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) at få svar fra sundhedsministeren i sagen om corona-varianten cluster 5, som var en anledning til aflivning af alle mink.

Den 9. november 2020 stillede Liselott Blixt (DF) spørgmål til ministeren gennem Folketingets sundhedsudvalg. Hun ville gerne vide, i hvilke nordjyske kommuner de 12 smittede personer med cluster 5 kom fra.

Hun ville også vide i hvilke kommuner de smittede minkfarme lå. Hun stillede sine spørgsmål, få dage efter at regeringen 4. november havde meddelt, at alle mink skulle aflives. Det er kaldt aflivning af en milliardindustri.

Mink. Foto Kopenhagen Fur.

I den forgangne uge, torsdag 25. marts 2021, kom svaret så endelig til Liselott Blixt. De smittede var fra Frederikshavn og Hjørring,...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk