V og M med til at nedstemme advokatvurdering af minksag

Inden valget 1. november 2022 krævede både Venstre og Moderaterne en uvildig advokatvurdering af statsminister Mette Frederiksens (S) rolle i sagen om aflivning af alle mink uden lovhjemmel.

Skærmkopi fra Venstres hjemmeside.

Siden gik de to partier i regering med samme Mette Frederiksen. Torsdag var Venstre og Moderaterne med til formelt i Folketingssalen at nedstemme et forslag om en advokatvurdering, som skulle afgøre, om der var grundlag om en rigsretssag mod en eller flere ministre.

Dermed stod Venstre og Moderaterne fast på, hvad de sagde efter valget om advokatvurdering.

Forslaget, som på forhånd havde dårlige chancer, var stillet af Nye Borgerlige. Det blev nedstemt af et flertal bestående af regeringspartierne Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne foruden SF, Enhedslisten og Radikale Venstre.

Tidligere annonce fra Danmarksdemokraterne.

For forslaget om advokatvurdering stemte Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Alternativet, som undervejs har været både for og imod.

Da Løkke var for

Lars Løkke Rasmussen (M) blev spurgt om advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle, i radioprogrammet Slotsholmen 27. september 2022, altså inden valget:

“Så hvis hun selv afviser den advokatvurdering, så er det bare ærgerligt, så kan hun ikke blive statsminister igen på dine mandater ?”

Lars Løkke Rasmussen: “Ja, det jo konklusionen på det, jeg siger”.

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk