Bang: Vendsyssel går konkurs, hvis beslutning om ny limfjordsmotorvej tager 10 år

(Foto 3.limfjordsforbindelse.nu)

Det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen, medlem af Venstres gruppebestyrelse, er godt tilfreds med, at den socialdemokratiske regering med sin infrastrukturplan torsdag har forpligtet sig på papir til at bygge en ny motorvej over Limfjorden.

Han er mindre tilfreds med, at der mangler en tidsplan for alle de konkurrerende projekter, herunder motorvejen, som via bro tunnel skal gå over øen Egholm ved Aalborg.

Infrastrukturplanen rækker frem til 2035.

“Hvis de først træffer beslutningen i 2035, og der går 10 år med at bygge, så er jeg bange for, at der ikke er brug for den, for så er Vendsyssel gået konkurs”, siger Preben Bang Henriksen.

Preben Bang Henriksen (V). Foto Nordtinget.

Formanden for regionsrådet i Nordjylland, Ulla Astmann (S), er langt mere positiv. Hun “har respekt for, at noget skal foregå i et forhandlingsrum.”

“Jeg ville blive meget overrasket, hvis den skulle vige”, siger hun om den tredje limfjordsforbindelse.

“Det er mit indtryk, at regeringen er meget stålsat,” siger hun, når man nævner modstanden fra regeringens støttepartier SF og Enhedslisten.

Efter at have talt med transportminister Benny Engelbrecht (S) så sent som onsdag er hun sikker på, at han forstår behov for en ny forbindelse, blandt andet fordi kommende renovering af den nuværende kan sætte hele Nordjylland i stå.

Mogens Christen Gade (V), borgmester i Jammerbugt, ser lysere på planen end hans partifælle Preben Bang Henriksen. Borgmesteren havde også gerne set en tidsplan, men han...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk