Friis Bach har besluttet sig: Klar med holdning til Egholm-motorvej

(Foto Agnete Schlichtkrull/Dansk Flygtningehjælp)

Da han tager telefonen, lægger han ud med – i al venskabelighed – at han ikke har set frem til denne samtale. Skal man mene noget, spørger politikeren, som for nylig blev valgt til at afløse Marianne Jelved (RV) som kandidat, når hun næste gang ikke stiller op til folketinget.

I første omgang udsatte den nye kandidat, Christian Friis Bach (RV), at mene noget om en ny motorvej over Limfjorden. Han ville først rundt i baglandet og høre, hvad de mente. Marianne Jelved går ind for motorvejen, selv om partifæller på Christiansborg ikke gør.

“Det er ikke nogen ønskeforbindelse,” siger Christian Friis Bach torsdag, da regeringen har fremlagt en infrastrukturplan, hvor den nye motorvej over Egholm er med i kataloget.

“Men det er meget vanskeligt at løbe fra en aftale,” tilføjer han så. Han henviser til den aftale, som trafikordførerne i Folketinget indgik om linjeføringen over Egholm i 2014.

“En aftale er en aftale. Den skal man stå ved,” siger han.

“Det er vigtigt for, at det politiske arbejde kan fungere. Og har jeg lyttet til Jelved og til samtlige borgmestre,” siger Christian Friis Bach.

Han går altså ind for motorvejen uden hørbar jubel.

Kunne han spole tilbage, ville han have ønsket en anden diskussion. Han lægger voldsom vægt på at respektere miljø og undgå støjplager.

“Man skal gøre, hvad man kan for at håndtere det,” siger han

Han ser frem til, at teknologi kan gøre transport el-drevet og mere grøn. Trængsel kan reduceres med intelligente...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk