Frontalt sammenstød mellem S og V om limfjordsmotorvej: “Perfidt”, sagde minister

(Foto fra Folketingets tv)

Tårnhøje forventninger hos tilhængerne af en ny limfjordsmotorvej blev punkteret i sidste uge. Da regeringen holdt pressemøde om fremtidens infrastruktur undlod den at bruge et eneste ord på en ny limfjordsforbindelse. Nogen tidsplan forelå heller ikke, selv om regeringen “prioriterer” den ifølge sin infrastrukturplan.

Karsten Lauritzen (V) under debatten med ministeren. Foto fra Folketingets tv.

Onsdag 14. april stillede Venstres gruppeformand, nordjyske Karsten Lauritzen, spørgsmål i folketingssalen direkte til transportminister Benny Engelbrecht (S) for at komme nærmere en startdato for byggeriet.

Ministeren beskyldte nordjyden for at stille et “perfidt formuleret spørgsmål”, altså at være ondskabsfuld, bevidst forvrængende for at sætte nogen – regeringen – i et dårligt lys.

Karsten Lauritzen sagde, at socialdemokratiske kandidater havde lovet start på byggeriet i 2024. Det var også startåret i planen fra den tidligere regering, som Karsten Lauritzen var medlem af. Planen faldt med valget i 2019, da den kun havde snævert flertal.

“Der er skabt enorm grad af usikkerhed. Ministeren skylder nordjyderne svar på, om starten er i 2024 eller måske venter helt til 2035. Det er ikke rimeligt over for mennesker, bilister og nordjyder,” sagde Karsten Lauritzen.

Transportminister Benny Engelbrecht (S): “I sidste ende kommer det an på, hvad der er opbakning til i Folketinget. Foto fra Folketingets tv.

Benny Engelbrecht svarede:

“Jeg ved ikke, hvor spørgeren har det fra. Udspillet Danmark Fremad,...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk