Konservative Per Larsen klar til stik med fravalgt vaccine

Per Larsen, konservativ sundhedsordfører i Folketinget og kandidat til at blive formand for regionsrådet i Nordjylland, vil gerne lægge arm til et stik med en af de vacciner, som ellers taget ud af det store vaccinationsprogram mod covid-19 på grund af mulige, alvorlige, men sjældne bivirkninger.

Per Larsen (K). Foto Nordtinget.

“Jeg har besluttet mig. Jeg vil gerne have en Johnson & Johnson. Jeg kan se, at den passer fint til mig. Det er ét stik, og så er man færdigvaccineret. Det ville passe mig udmærket,” siger han i TV2 Nord.

Per Larsen vil lade folk vælge frivilligt, om de vil tage en vaccine uden for vaccinationsprogrammet. Han frygter, at det kommer til at gå for langsomt med at vaccinere i Danmark, så der bliver mulighed for en tredje smitte-bølge.

“Det ser ud til at danskerne er det folk, der bliver senest færdigvaccineret i hele Europa”, siger Per Larsen i tv.

Den nordjyske politiker er blevet et af de kendte ansigter under corona-epidemien. Han meddelte forleden, at han går efter at blive formand for regionsrådet i Nordjylland, hvor socialdemokraten Ulla Astmann er formand.

Per Larsen i Folketinget.

Hvis Konservative i Nordjylland får samme fremgang lokalt som i de nationale meningsmålinger, så står partiet til mere end en fordobling af stemmetallet ved regionalvalget 16. november.

Ved regionalvalget i i 2017 fik Konservative 8,5 procent af stemmerne i Nordjylland. På den anden side er Venstre mere end halveret i de nationale målinger. Det gør det sværere for den samlede blå blok i Nordjylland at få flertal.


Bevar det eneste Christiansborg-medie med fokus på Nordjylland. Køb abonnement her.


Ved valget i 2017 var Ulla Astman den eneste, der fik flere personlige stemmer end Per Larsen, som fik knap 11.000 stemmer. Det påpeger Konservative i en pressemeddelelse.

Som formand for regionsrådet lover Per Larsen at sætte alt ind på at sikre nordjyderne let adgang til en praktiserende læge. Han vil løse problemet med “stråmandsklinikker”, skaffe flere jordemødre, hurtigere ambulancer og bedre behandling af kræftpatienter og psykisk syge.

Per Larsen er 55 år og uddannet agrarøkonom.

Af Esben Agerlin Olsen