Fugle og flagermus bremser vindmøller – og grøn omstilling

Flagermusen får ikke bare dårlig presse på grund af corona-virus. Sammen med flere fuglearter bliver flagermusen også beskyldt for at bremse den grønne omstilling i Nordjylland.

De flyvende dyr er kommet i vejen for to vindmølleparker, som begge kalder sig landets største på land. Den ene ligger på Thorup-Sletten mellem Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner. Der står allerede 18 vindmøller, der kan levere strøm til 65.000 husstande.

Borgmester Mogens Christen Gade (V). Foto Venstre.

Parken til 750 millioner kroner blev indviet i september 2020. I marts 2021 satte

Denne artikel kan læses med abonnement. Tegn abonnement her: (MobilePay mulig)                                                                                             Log ind længere nede, hvis du allerede har abonnement.   Log ind her, hvis du allerede har abonnement.