Turister udefra: Ét stik nok til at gå på café, ikke til indrejse

(Foto Nicholas Cho Meier/Destination Nord)

Udenlandske turister i Nordjylland og resten af landet må gerne gå indendørs, spise og betale på en café uden dansk corona-pas, hvis de har dokumentation med hjemmefra på, at de for eksempel har fået første stik med en vaccine.

 Foto Nicholas Cho Meier/Destination Nord.

Det kræver naturligvis, at de er kommet ind i landet. Og det er ikke sikkert, at deres ene stik, som skal være 14 dage gammelt, er lige så godt til indrejse i Danmark som til indgang på en café eller restaurant.

Hvorvidt ét enkelt stik, skal være nok til at passere grænsen, har regeringen ikke taget stilling til endnu.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) forklarer, at “regeringen arbejder på en nærmere afklaring” af, hvorvidt et enkelt stik i en udenlandsk turist vil være nok til at passere den danske grænse.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tænker over sagen.

“Der er ikke taget stilling til, i hvilken udstrækning dokumentation for første vaccinationsstik skal finde anvendelse for rejserestriktionerne på samme måde, som det vil være tilfældet for det danske coronapas i henhold til aftale om udmøntning af genåbning pr. 21. maj 2021,” lyder det fra ministeren.

Den konservative sundhedsordfører, nordjyske Per Larsen, mener, at reglerne bør være ens.

“Med de vacciner, som EU har godkendt, så synes jeg, at man skal kunne rejse frit, når der er gået 14 dage efter første stik,” siger han forud for et møde i Epidemiudvalget fredag eftermiddag.

De indviklede regler kan blive anledning til...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk