Kollerup smækker kassen i for mere corona-kompensation

“Vi bør se fremad og glæde os over den effekt, hjælpepakkerne har haft,” mener erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Erhvervsminister Simon Kollerup (S).

At se fremad indebærer, at kassen er smækket i for kompensation til de virksomheder, der efter 30. september frivilligt lukker ned på grund af mange corona-smittede blandt de ansatte.

Det fremgår af et svar, som den nordjyske erhvervsminister har skrevet til det nordjyske folketingsmedlem Karsten Lauritzen (V).

Karsten Lauritzen
Karsten Lauritzen (V).

Han var blevet inspireret til sit spørgsmål af erhvervsministerens partikammerat og borgmester i Frederikshavn, Birgit S. Hansen, som han havde hørt tale om kompensation i et eller andet omfang til virksomheder, der lukker frivilligt.

Men det er slut med det fra 30. september, gør Simon Kollerup klart i sit svar.

For kompensationen hænger sammen med corona-restriktioner, og de blev ophævet 10. september, da covid-19 fra corona-virus ikke længere var en samfundskritisk sygdom. Det står der i svaret.

Virksomheder har kunnet få kompensation, hvis de havde en nedgang i omsætningen på 45 procent. Men der er altså kun en uge tilbage i den ordning.

“Efter en sommer med lav smitte og et stigende vaccinationstal er det en glæde, at dansk økonomi står stærkt,” skriver Simon Kollerup til Karsten Lauritzen.

Lavere smitte

Smitten findes stadig, men er lav i forhold til tidligere. Onsdag rapporterede Statens Serum Institut om 356 nye corona-tilfælde siden dagen forinden.

Der var 17 nye tilfælde i Frederikshavn og 15 nye tilfælde i...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk