Enhedslisten overvejer indgreb mod ny minkavl

Minkavl vil igen være tilladt fra 1. januar, medmindre det midlertidige forbud forlænges eller gøres permanent.

Landbrugsminister Rasmus Prehn (S), da loven om midlertidigt forbud mod hold af mink blev vedtaget i december 2020.

Regeringen skal gøre noget aktivt for at forlænge det forbud, som blev vedtaget i december 2020 efter aflivning af omkring 15 millioner mink.

I morgen tirsdag 28. september mødes folketingets partier ud på eftermiddagen med landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) for at tale om fremtiden for minkavl. De skal høre en opdateret risikovurdering fra Statens Serum Institut.

Forud for mødet har den konservative sundhedsordfører Per Larsen og landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn varmet op med et skænderi på Facebook, hvor de begge beskyldte hinanden for uærlighed og løgn. Samtidig fremhæver de, at de kan lide hinanden.

Per Larsen (K)

Per Larsen vil have minkavl tilbage i hvert fald i meget lille skala, måske højst 100.000 dyr. Han mener, at ministeren har nølet med at komme med et klart bud.

I modsat ringhjørne er regeringen støtteparti Enhedslisten. Her mener man , at det skal være permanent slut med minkavl. Helt slut.

Landbrugsordfører Søren Egge Rasmussen (EL) bag politisk ordfører Mai Villadsen (EL).

Hvis regeringen ikke selv gør noget for at forhindre minkavl i at genopstå, så kan Enhedslisten finde på at tage initiativ til det.

Det kan være i form af et beslutningsforslag, som – hvis det får flertal – tvinger regeringen til at forbyde minkavl. Det oplyser...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk