Flyttekasser ud for Bøgsteds kontor: Men han flytter ikke

Nogen har sat flyttekasser op ud for døren til folketingskontorerne for Bent Bøgsted og Lise Bech. De to nordjyder var blandt de seks politikere, der meldte sig ud af Dansk Folkeparti i denne uge.

Flyttekasser ved kontorerne for Bent Bøgsted og Lise Bech.

Det kunne ligne et vink med en flyttekasse, eller som når kæresten smider dynen ud fra første sal.

Imidlertid tegner det til, at fem af de nye løsgængere kan blive siddende på deres kontorer på 2. sal i Provianthuset, som er en sidebygning til Christiansborg.

Flydtkjær flytter

I stedet må det fortsatte partimedlem Dennis Flydtkjær flytte. Han skal sammen med administrativt personale fra partiet flytte ned på 1. sal.

Her kommer de til gengæld til at dele gang med partiformand Morten Messerschmidt, partistifter Pia Kjærsgaard, gruppeformand Peter Skaarup og tidligere partiformand Kristian Thulesen Dahl. Hele Dansk Folkeparti bliver samlet her som underboer for løsgængerne.

En enkelt af de nye løsgængere, Karina Adsbøl, skal flytte den anden vej og op til 2. sal.

Bent Bøgsted regner med, at løsningen bliver sådan.

“Jeg forventer, at vi bliver,” siger han om flertallet af de nye løsgængere.

Udtalelsen faldt fredag, altså inden Marie Krarup lørdag meddelte, at hun også siger farvel. Hun har kontor på anden sal.

Bøgsted understregede, at han ikke har det på skrift endnu. Den endelige besked fra Folketinget skulle komme i næste uge.

Nordtinget erfarede fredag fra en anden kilde, at det er sådan, at løsningen bliver – at Dansk Folkeparti samles på én etage, 1. sal.

De resterende 10 medlemmer af Dansk Folkeparti kommer til at rykke sammen på 1. sal. Med hele fem færre medlemmer har partiet ret til færre sekretærer og dermed mindre plads.

De seks medlemmer meldte sig ud af Dansk Folkeparti på grund af utilfredshed med den nye stil under den nye formand, Morten Messerschmidt og udsigten til hans retssag for svindel.

Bent Bøgsted har tilbudt Dansk Folkeparti at overtage hans plads som tingssekretær, som betyder, at han nogle gange sidder som mødeleder i folketingssalen.

Ellers har han pladsen til oktober, når Folketinget åbner igen og fordeler pladserne i Folketingets ledelse, præsidiet.

Det sker efter partiernes størrelse. Dansk Folkeparti vil med 10 medlemmer være for lille til en plads i præsidiet.

Bent Bøgsted fortæller i øvrigt, at han har det fint oven på det dramatiske farvel.

Det er en lettelse,” siger han.

De fem nye løsgængere vil samarbejde med blå blok og indgå i samarbejdet om clearing. Det sørger for, at alle folketingsmedlemmer ikke behøver at være til stede ved hver afstemning, men at de tilstedeværende svarer fløjenes størrelse.

Af Esben Agerlin Olsen

(Opdateret lørdag 26. februar, efter at også Marie Krarup meldte sig ud.)