Varmecheck kan også gælde for sommerhuse

(Foto Jacob Kjerumgaard)

Borgere med folkeregisteradresse i sommerhuset kan godt få varmecheck, hvis de i øvrigt er berettigede til det.

Det skriver energiminister Dan Jørgensen (S) i et svar til det nordjyske folketingsmedlem Marie Bjerre (V).

Marie Bjerre (V).

Hun havde spurgt, om det var rigtigt, at varmechecken IKKE blev udbetalt, hvis fritidshuset i BBR registret IKKE var registreret som helårsbeboelse.

BBR-registreringen er altså ikke afgørende.

I øvrigt regner ministeren med, at varmechecken kommer, når det er varmt – til august, måske september. Han regner ikke med, at det bliver senere, skriver han til Marie Bjerre.

Hun havde spurgt, om han kunne garantere, at det ikke blev mere udskudt. Ministeren bruger ikke ordet “garantere” i sit svar.

Varmechecken på 6000 kroner udbetales automatisk til hustande, der i 2020 havde en samlet indkomst på op til 650.000 kroner og i høj grad får varmen fra gasanlæg, da gas er steget voldsomt i pris.

Dan Jørgensen sagde onsdag i folketingssalen, at det “bestemt ikke er tilsfredsstillende”, at varmechecken først udbetales til august. Men rent teknisk kan det ikke ske før, fordi modtagerne skal identificeres både ud fra, om deres varmekilde er fortrinsvis gas og ud fra deres indkomst.

Alex Vanopslagh (LA) undrede sig over den lange sagsbehandling, når for eksempel mink-erhvervet kunne nedlægges på cirka tre kvarter.

Af Esben Agerlin Olsen