Advokatvurdering i minksag: Vermund vil stille hurtigt beslutningsforslag

Lederen af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, presser på for, at Folketinget hurtigt beslutter at bestille en advokatvurdering i minksagen – gerne inden der er dannet en ny regering.

Pernille Vermund, Nye Borgerlige.

“Vi kommer til at fremsætte et beslutningsforslag om, at Folketinget bestiller en uafhængig advokatvurdering af minkskandalen og helt konkret af rapporten fra Minkkommissionen,” siger Pernille Vermund til Nordtinget.

Lovteknisk er der ikke noget i vejen for, at forslaget om advokatvurdering kommer som et beslutningsforslag, har partiet fået oplyst.

“Vi kommer til at fremsætte det så hurtigt, som vi overhovedet kan,” siger Pernille Vermund.

Hun presser på for, at beslutningen kommer, selv om der ikke er noget resultat de af regeringsforhandlinger, som nu har varet næsten en måned og står til vare flere uger endnu.

Forslaget fra Nye Borgerlige er ved at blive formuleret for at blive placeret i procedurerne og kalenderen i Folketinget. Selv om der endnu ikke er dannet regering, kan Folketinget godt samles.

For eksempel behandles et forslag tirsdag 29. november om forlængelse af midlertidigt børnetilskud for 2023. Forslaget er stillet af Enhedslisten.

Mette Frederiksen (S)

Advokatvurderingen om mink skal klargøre, om fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) og tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) kan blive dømt ved en rigsretssag.

Netop de to kan dømmes ifølge en tidligere advokatvurdering, som Nye Borgerlige havde samlet ind til....

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk